20. september 2021
Børnene her cykler på Roskilde Kommunes mest usikre sted, hvis ellers man skal tro på validiteten af den undersøgelse Roskilde Kommune har lavet. Det er i Viby, hvor Parkvej munder ud i Ørstedvej. Foto: Jens Wollesen
Børnene her cykler på Roskilde Kommunes mest usikre sted, hvis ellers man skal tro på validiteten af den undersøgelse Roskilde Kommune har lavet. Det er i Viby, hvor Parkvej munder ud i Ørstedvej. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangler der nogen?: Her er de 10 steder hvor vi er mest utrygge i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mangler der nogen?: Her er de 10 steder hvor vi er mest utrygge i trafikken
Roskilde - 31. juli 2021 kl. 10:36
Af Lars Kimer

Roskildes nye trafiksikkerhedsplan, som netop nu er i høring, rummer naturligvis et afsnit om, hvor trafikanterne føler sig mest usikre. Til undersøgelsen er der kommet 2134 besvarelser på den webbaserede spørgeskemaundersøgelse, som kommunen har lavet.

arrow Læs også: Ni ud af 10 veje, hvor der bliver kørt mest for stærkt, er mindre veje ude på landet

Undersøgelsen har mest fået voksne borgere i den erhvervsaktive alder til tasterne, efter den blev annonceret på kommunens facebookside, kommunens hjemmeside og ved en annonce i Roskilde Avis.

Resultatet er, at langt de fleste utrygge steder naturligt nok ligger i det centrale Roskilde, hvor langt flest borgere færdes, og hvor mange flere færdes til fods og på cykel end ude i de lidt mindre byer.

Det mest usikre sted i Roskilde by er rundkørslen på Helligkorsvej/Møllehusvej. Som toer lander krydset ved Røde Port, mere specifikt der hvor Kong Valdemarsvej møder Algade.

På Roskilde bys tredjeplads ligger hele Sønderlundsvej, og den efterfølges af Spritkrydset. Næste usikre sted er rundkørslen på Frederiksborgvej ved Circle K, og sidste vej fra Roskilde by, som kan klemme sig ind i top 10, er Fynsvej, som allerede nu er udset til at få en grundig overhaling.

Det sker dog formentlig først i 2023. Lige nu er Fors i gang med at grave fjernvarme ned i vejen, og før det arbejde er slut, sker der i hvert fald ikke noget. Fynsvejs 885 meter topper også listen over kommunens usikre skoleveje.

- Vi skal have set på, om vi kan lave stier separat fra vejen, og så trænger strækningen også til noget ny asfalt, lyder det fra Morten Heegaard, som er forvaltningens mand bag den nye trafiksikkerhedsplan.

Viby på toppen

Selv om Roskilde by er stærkest repræsenteret på listen over utrygge steder, så er det Viby, som topper listen.

Viby er på med tre projekter. Men de er på sin vis tre alen af det samme stykke. Flest har markeret krydset Parkvej/Ørstedvej/Skovly som usikkert. Det kryds topper listen som kommunens mest usikre. Det er skarpt forfulgt af krydset ved Grønningen/Vibyvejen, et kryds som kommunen lige p.t. er ved at bygge om. Det er dog langt fra alle borgerne i Viby, som er sikre på, at den ombygning, der er i gang, vil nytte noget. Kun tiden kan vise, om de får ret. Det sidste sted i Viby, som er med på den kommunale top 10, er krydset ved Tofthøjvej/Ørstedvej.

Der er næppe nogen tvivl om, at de tre nævnte steder ikke opleves som mindre usikre, efter at byens to folkeskoler er slået sammen til en, og børn nu i større grad pendler på hele strækningen.

Nordmarksvej

Eneste sted i den nordlige del af kommunen, som har sneget sig med på top 10, er Nordmarksvej. Her menes hele Nordmarksvej, der lander på en samlet tredjeplads.

Beboerne i området taler varmt for at få cykel/gangsti langs med vejen. Dette er dog ikke let, da terrænet på en stor del af strækningen stiger eller falder kraftige meget tæt på vejen.

Kommunen har i alt 15 millioner kroner til trafiksikkerhedsprojekter årligt, og med i den nye trafiksikkerhedsplan er i alt 39 udpegede projekter.

Trafiksikkerhedsplanen er i høring frem til 22. august, så du kan nå at give din mening til kende via kommunens hjemmeside.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk