29. maj 2020
For dem, som har bemærket, at Batzer ikke klinger af skovtrolde og hue med kvast, så kommer efternavnet fra den unge flotte marineflirt, som hans bedstemoder havde i Horten, og som Arild Batzers far blev et produkt af.
gallery icon

Se billedserie

For dem, som har bemærket, at Batzer ikke klinger af skovtrolde og hue med kvast, så kommer efternavnet fra den unge flotte marineflirt, som hans bedstemoder havde i Horten, og som Arild Batzers far blev et produkt af.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manden bag succesforlag: - Jeg har aldrig haft et rigtigt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden bag succesforlag: - Jeg har aldrig haft et rigtigt job
Roskilde - 18. marts 2017 kl. 14:20
Af Mariann Sofiasdottir
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arild Batzer. Han har sit eget forlag. Det ved litteraturelskere i Roskilde alt om. For vi må godt være stolte af at være byen med det lille forlag, hvis vinger rækker ud over landets grænser og op mod himlen. Mod priserne. Nordisk råds. Nobels. Det lyder flot. Og det kan vi være stolte af. Ikke mindst Arild Batzer.

arrow Læs også: Batzer kvitterer for pris ved at stifte en ny pris

De, der har læst om Arild Batzer før, kender de store linjer. Han er nordmanden fra Norge. Fra Skien. Det er østsiden af sydnorges næse. Den del der har blikket rettet mod Skagerrak og Sverige.

Han er fra et hjem, der ikke begravede sig i bøger. Som militærnægter fældede han træer på en ø, indtil han stak af til Danmark til den unge danske kærlighed fra Roskilde, som han havde mødt i Oslo under en Povl Dissing-koncert.

Han åbnede en bogcafe på Vesterbro. Flyttede den til Roskilde og kaldte det nye foretagende Roskilde Bogcafé.

- Jeg har aldrig haft et rigtigt job. Aldrig søgt et job. Jeg har ikke arbejdet for nogen. Det er så fjernt for mig. Jeg har altid skabt noget selv. Det er spændende at søsætte noget. Se det vokse, siger Arild Batzer.

Han kalder sig for opdagelsesrejsende og storvildtjæger. Et billede på forlæggeren, der oplever og sanser. Lurer og afventer. Snuser efter byttet i vinden og nedlægger litteraturen og forfatterne, inden de bliver store. Og de store forlag har da også været forbi Roskilde med tilbud. Men det handler ikke om penge for Arild Batzer. Det handler om kærligheden til litteraturen. Rejsen mod nye udgivelser og jagten på spændende forfattere.

- Jeg vil selv bestemme og have indflydelse. Jeg er ikke interesseret i at blive direktør for et større forlag og få et fint mahogniskrivebord og miste forbindelsen til litteraturen, siger Arild Batzer.

Læs hele portrættet i DAGBLADET Roskildes betalte lørdagsudgave. Den kan købes som e-avis her på siden.

arrow Batzer nomineret til Blixenprisen igen
21. maj 2019 kl. 08:25 Opdateret: kl. 11:36
arrow Roskilde-forlag jubler over ny stor pris til forfatter
15. februar 2019 kl. 16:27 Opdateret: kl. 11:58
arrow Fjerde nordiske triumf for Roskilde-forlag
31. oktober 2018 kl. 13:04 Opdateret: kl. 12:34
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk