25. juni 2021
Nøglebrikken afslørede, at det var en chauffør for Aarstiderne, der var været i kælderen under Ahornlunden, da tyverierne blev begået. Foto: Kristian Jørgensen
Nøglebrikken afslørede, at det var en chauffør for Aarstiderne, der var været i kælderen under Ahornlunden, da tyverierne blev begået. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Madkassechauffør tømte kundernes kælderrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Madkassechauffør tømte kundernes kælderrum
Roskilde - 09. maj 2021 kl. 11:37
Af Steen Østbjerg

Politiet var meget hurtige til at henlægge sagen, da beboere i Ahornlunden 3-9 i september 2017 anmeldte stribevis af tyverier af de kælderrum, der hører til ejendommen.

arrow Læs også: TDC: Vi kan godt forstå usikkerheden

Begrundelsen for henlæggelsen var, at eftersom gerningsmanden var kommet ind ved brug af rette nøgle, var der næppe noget konkret at gå efter, medmindre der var konkret mistanke mod en specifik person.

Men der var faktisk en hel del at gå efter, og efter DAGBLADETs omtale af sagen - og af den utryghed, som tyverierne havde givet anledning til blandt ejendommens beboere - genåbnede politiet sagen, og det har ført til, at en 29-årig mand nu er blevet dømt for indbruddene.

Tyven havde nemlig ikke en nøgle, men derimod en nøglebrik, som efterlader sig et spor, hver gang den anvendes.

Beboerne havde en formodning om, at nøglebrikken var udleveret til TDC/Yousee, som i kælderen har udstyr, der skal serviceres, men det viste sig, at den anvendte nøglebrik var givet til et firma, der kører for Aarstiderne. Blandt firmaets chauffører var den 29-årige, som blev tiltalt, men nægtede sig skyldig.

»Trykkede forkert«

At han havde været i ejendommen, nægtede han ikke, ej heller at han havde været nede i kælderen, men det var om fredagen, mens han var på arbejde, og ikke den søndag nat, hvor indbruddene blev begået - og det skyldtes ene og alene, at han havde trykket på den forkerte knap, da han var kommet ind i elevatoren, bedyrede han i retten.

Og kælderrummene havde han bestemt ikke været inde i. Det måtte være nogle andre chauffører, der også potentielt kunne have haft adgang til nøglebrikken, mente han.

Blodspor

Den forklaring overbeviste ikke retten. Hvis chaufføren virkelig havde taget fejl af knapperne, så elevatoren havde sendt ham ned i kælderen i stedet for til stueetagen, så havde han blot kunnet tage de 10 trin op ad trappen og ud af hoveddøren, men det gjorde han ikke.

Nøglebrikken afslørede nemlig, at han opholdt sig i kælderen i et længere tidsrum. Og selv hvis andre chauffører havde taget nøglebrikken, ville ingen andre end den 29-årige kende adressen, den gav adgang til. Den sammenhæng kendte kun den 29-årige.

Skulle der stadig være et gran af tvivl tilbage i rettens sind, blev det fjernet af det faktum, at der i kælderen under Ahornlunden blev fundet blod, som med til vished grænsende sandsynlighed stammer fra den 29-årige.

Efter den forklaring, som den 29-årige selv havde givet, kunne blodet ikke stamme fra den påståede hurtige gennemgang i kælderen om fredagen, så derfor måtte den stamme fra det natlige besøg den følgende weekend.

Tykt lag støv

Fra kælderrummene blev overvejende stjålet værktøj, men også lamper, stole, musikanlæg, spillemaskiner og kufferter og tasker til at have det hele i.

Alt i alt var der værdier for små 40.000 kroner. De penge blev den 29-årige dømt til at betale til de skadelidte, som fortrinsvis er forsikringsselskaber.

Retten betragtede det som en skærpende omstændighed, at den 29-årige ved at bruge en nøglebrik, der var betroet ham i hans arbejde, havde misbrugt den tillid, som hans arbejdsgiver havde vist ham.

På den anden side blev der også taget hensyn til, at der er gået mere end tre et halvt år, siden tyverier fandt sted.

Derfor blev straffen på 60 dages fængsel gjort betinget med vilkår om 80 timers samfundstjeneste.

Den 29-årige er ikke dansk statsborger og blev også dømt til udvisning, men også udvisningen blev gjort betinget i lyset af, at det var halvgamle forhold, han blev dømt for.

arrow Hvordan kom tyvene ind med TDC's nøglebrik?
11. september 2019 kl. 14:28 Opdateret: kl. 12:46
arrow Sikkerhedsbrist i TDC gav indbrudstyve adgang
11. september 2019 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk