11. april 2021
ROMU?s årbog 2020, ?Kulturen på spil? er på gaden fredag 9. april.
gallery icon

Se billedserie

ROMU?s årbog 2020, ?Kulturen på spil? er på gaden fredag 9. april.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukket men ikke slukket hos ROMU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukket men ikke slukket hos ROMU
Roskilde - 08. april 2021 kl. 13:24

'Kulturen på spil' er på gaden fredag 9. april, og ROMU's årbog 2020 afspejler et kriseår, der har krævet kreativitet og omstilling af en institution, der lever af at samle mennesker.

Med nedlukningen i marts måtte ROMU finde nye veje til at formidle fortællingerne om våbenmodtagelser i besættelsestidens Roskilde, om Skjoldungernes Land, julens kulturhistorie og meget andet.

Nødvendighedens vej
Én af disse veje blev den nødvendige digitale vending, som blev en ny måde at nå museets mange brugere på. Således blev 2020 året, hvor ROMU voksede markant i digital udbredelse i form af nyhedsbreve, livestreamede foredrag, interaktive quizzer og sågar en digital julekalender.

Forførende fortællinger
I årbogen 'Kulturen på spil' får vi et kig indenfor på det ROMU, vi har været afskåret fra at besøge i hovedparten af det forgangne år. Over godt 200 sider kan man blandt meget andet dykke ned i jagten på neandertalere ved Ejby Klint, hospitaler i middelalderens Roskilde eller den mørke slavehistorie bag Sukkerhuset, der i dag danner ramme om Roskilde Museum.

'Kulturen på spil' udkommer på Museumsforlag ROMU 9. april 2021. Redaktører er Emil Winther Struve og Julie Nielsen. Bogen kan købes på shop.romu.dk

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk