1. oktober 2020
Byggeriet af diget i Jyllinge Nordmark har ligget stille i over et år, men lovforslaget, der skal få gang i kystsikringsprojektet igen, ser ud til at blive behandlet i Folketinget inden sommerferien. Foto: Kenn Thomsen
Byggeriet af diget i Jyllinge Nordmark har ligget stille i over et år, men lovforslaget, der skal få gang i kystsikringsprojektet igen, ser ud til at blive behandlet i Folketinget inden sommerferien. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lovforslag om dige er stadig med på listen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lovforslag om dige er stadig med på listen
Roskilde - 16. april 2020 kl. 15:16
Af Lars Kimer

Lovforslaget, som skulle få kystsikringsprojektet i Jyllinge Nordmark i gang igen, skulle have været 1. behandlet i Folketinget den 18. marts, men corona-pandemien satte en stopper for det. Siden da har Folketinget kun behandlet lovforslag, som handlede om corona, og nu er det så besluttet, at 40 procent af de lovforslag, som skulle have været behandlet inden sommerferien, må vente til efter sommerferien.

arrow Læs også: Grønt lys til at afskære klager og beskytte 500 ejendomme

Lovforslaget om kystsikringen er ikke en del af de 40 procent. Faktisk har det med dagens beslutning fået en lidt bedre og mere konkret tidshorisont.

- Af de lovforslag, som skal behandles før sommerferien - som vi i øvrigt har skubbet til omkring 1. juli - er det kun et fåtal, som har en prioritering, der hedder ikke senere end maj måned. Kystsikrings-forslaget er en af dem. Så jeg forventer, at vi får det behandlet inden udgangen af maj, siger folketingsmedlem Mette Gjerskov (S).

Om det er nok til, at projektet så kan komme i gang og være så langt, at det yder en beskyttelse, inden stormflodssæsonen begynder til oktober, er svært at sige.

- Kommunen skal også behandle den vedtagne lov, og så skal hele det fysiske anlæg også i gang igen. Jeg håber, vi kommer langt inden vinter, men i virkeligheden er der ikke rigtig nogen, der kan sige det konkret, siger Mette Gjerskov.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk