9. maj 2021
På arealerne mellem Svogerslev og Hyrdehøj skal der måske til at køres store mængder jord til. Der kan ifølge DAGBLADETS udregninger forventes ikke under 2200 lastbiler, som skal køre til og fra de næste to år, hvis projektet gennemføres. Foto: Lars Ahn Pedersen
På arealerne mellem Svogerslev og Hyrdehøj skal der måske til at køres store mængder jord til. Der kan ifølge DAGBLADETS udregninger forventes ikke under 2200 lastbiler, som skal køre til og fra de næste to år, hvis projektet gennemføres. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd frygter jordkørsel vil føre til flere ulykker på trafikeret skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd frygter jordkørsel vil føre til flere ulykker på trafikeret skolevej
Opdateret 12. april 2021 kl. 13:19
Roskilde - 14. januar 2021 kl. 13:04
Af Lars Kimer

Da DAGBLADET i mandags kunne fortælle, at et stort jorddeponi-projekt er undervejs mellem Hyrdehøj og Svogerslev, gik det ikke ubemærket hen i Svogerslev.

arrow Læs også: Politikere overvejer et »nej«: Vil ikke have kæmpe jorddeponi

Svogerslev Lokalråds formand Tim Bang tog straks artiklerne med til bestyrelsesmødet samme aften og bad rådet se på sagen.

- Vi fik en lang og god snak. Vi håber meget på, at kommunen har muligheder i denne sag, for vi er slet ikke glade for det her, siger Tim Bang, som fortæller, at lokalrådet vil følge sagen tæt.

Svogerslev Lokalråd har to store anker. Den væsentligste handler om sikker trafik.

- Vejen mellem Svogerslev og Roskilde er en pendlervej for rigtig mange cyklister. Vi sender rigtig mange af vores unge mod Roskilde på cykel til ungdomsuddannelserne, og den modsatte vej er der en strøm af børn, som cykler mod Lynghøjskolen. De vil nu to gange blive mødt af risikoen ved at skulle forbi et sted, hvor lastbilerne skal krydse deres vej. Det er vel at mærke den ene vej og så to krydsninger igen, når de skal retur om eftermiddagen. Det ønsker vi simpelthen ikke sker, siger han.

Farlig rundkørsel

Tim Bang har selv personlig erfaring med det, han kalder den farlige rundkørsel ved Hyrdehøj. I november sidste år kørte han lige bag en personbil, som overså en pige på cykel og fik kørt hende ned. Pige slap fra uheldet rimelig uskadt.

- Det var ikke sket, hvis det var en lastbil, siger han.

På det mere personlige plan er hans svigerfar og hans mellemste datter begge blevet kørt ned i rundkørslen.

- Vi ønsker en trafiksikkervej for alle vores børn og unge fra Svogerslev og Hyrdehøj, og det bliver det ikke. Lastbilerne vil komme i klumper, for alle vil af med jord, når det er godt vejr. Det bliver simpelthen for farligt, siger Tim Bang.

Utilfredse politikere

Pierre Karry (K) sidder i plan- og teknikudvalget og bor selv i Svogerslev. Han vil have sagen undersøgt til bunds.

- Jeg bringer sagen på næste møde i udvalget. Vi skal udnytte de muligheder, vi har for at stoppe det her. Det lader til, at vi ikke kan stoppe jorddeponiet, men vi skal være helt sikre. Det må forvaltningen fortælle os, om vi er, siger han.

Merete Dea Larsen (DF) har allerede haft fat i sin miljøordfører på Christiansborg.

- Det er jo den vej, vi skal med sager som denne. Der skal pres på fra flere vinkler. Sagen her er for mig mere forretning, end den er terrænregulering. Er dette en reel sag om forbedring af landbrugsjord, eller er det en sag om økonomisk gevinst? siger hun.

Undren i lokalrådet

Tilbage hos Tim Bang og lokalrådet undrer de sig også over det opståede behov for at forbedre landbrugsjorden.

- Der har været dyrket landbrug på de jorde siden tidernes morgen. Vi har ærlig talt svært ved at se, hvad det pludselig er, som gør, at jorden er blevet for ringe, og hvilken indvirkning vil det her have på de paragraf 3-beskyttede naturområder, som ligger lige nord for det nordligste areal, der skal køres jord på? siger han.

arrow 67.500 kubikmeter: Sag om jord-deponi udskudt en måned
12. marts 2021 kl. 15:36 Opdateret: kl. 12:09
arrow Politisk undren over jorddeponi: DN siger »I kan intet gøre«
11. januar 2021 kl. 12:23 Opdateret: kl. 13:19
arrow Jord-deponi: Trafikanter skal dele væsentlig vej med 2200 lastbiler
11. januar 2021 kl. 12:21 Opdateret: kl. 13:19
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk