15. august 2020
Lokalhistorikeren Lotte Fang har skrevet bogen "Roskildes guldalder" om de kendte kulturpersonligheder, der færdedes i Roskilde i 1800-tallet. Her ses hun sammen med sin forlægger Brian Christensen til bogreceptionen i Palæfløjen. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Lokalhistorikeren Lotte Fang har skrevet bogen "Roskildes guldalder" om de kendte kulturpersonligheder, der færdedes i Roskilde i 1800-tallet. Her ses hun sammen med sin forlægger Brian Christensen til bogreceptionen i Palæfløjen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalhistoriker fejret med julesang af Drachmann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalhistoriker fejret med julesang af Drachmann
Roskilde - 30. november 2018 kl. 10:05
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalhistorikeren Lotte Fang blev fejret på flere forskellige måder i Palæfløjen i Roskilde torsdag eftermiddag. Den primære årsag var udgivelsen af hendes nye bog »Roskildes guldalder«, hvor hun portrætterer 12 kendte personligheder fra 1800-tallet så som H.C. Andersen, C.E.F. Weyse og Holger Drachmann og deres forbindelse til Roskilde.

arrow Læs også: Lotte Fang går efter guldet

Men den 29. november er også hendes fødselsdag, så hun slap ikke for at blive fejret med sang, selv om linjer som »...og når hun hjem fra skole går« og »hjemme venter mor og far« ikke rigtig egner sig til en 78-årig.

Inden den traditionelle fødselsdagssang blev der sunget en anden sang, der passede bedre til lejligheden. Udgivelsesreceptionen blev holdt i Palæfløjen, fordi et par af de portrætterede personer i bogen boede i Palæet, blandt dem maleren og digteren Holger Drachmann som flyttede ind med sin familie i 1885, men også havde boet der i en kort periode i 1883.

I december 1883 fejrede han jul med sin familie i Palæet, og det inspirerede ham til at skrive sin egen julesang bygget over »Højt fra træets grønne top«, og det var denne udgave, der først blev sunget ved Lotte Fangs reception.

»Julesang for børnene, både de små og store på Palæet i Roskilde. December 1883« handler om Drachmanns egne børn, og et eller andet sted er det betryggende at opdage, at selv en stor digter som ham kan kludre i versefødderne, når »Boel er en sød en« skal rime med »laver julegrøden«.

Begge sange blev akkompagneret på klaver af borgmester Joy Mogensen, som dermed fik demonstreret sine evner som pianist for anden gang på en uge, efter at hun også havde spillet til lørdagens juletræstænding på Stændertorvet.

arrow Kendte fortæller om Roskilde i ny bog
02. november 2011 kl. 14:33 Opdateret: kl. 12:15
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk