21. oktober 2021
Poul Fejer Christiansen ser gerne, at Inger Støjberg bliver i Venstre. - I et bredt parti er der plads til at være uenige, siger han. Foto: Jens Wollesen
Poul Fejer Christiansen ser gerne, at Inger Støjberg bliver i Venstre. - I et bredt parti er der plads til at være uenige, siger han. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalformand: - Det er en del af vores dna at man kan være uenig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalformand: - Det er en del af vores dna at man kan være uenig
Roskilde - 30. december 2020 kl. 13:05
Af Steen Østbjerg

Det er godt, der kommer ro om formandskabet, men der er ingen grund til, at Venstres og Inger Støjbergs veje skal skilles.

arrow Læs også: OVERBLIK: Vejen til en rigsretssag

Det synes formanden for Venstres kommuneforening i Roskilde, Poul Fejer Christiansen, der i den egenskab deltog i partiets forretningsudvalgsmøde, som fandt sted på Teams, og som resulterede i, at Inger Støjberg ikke længere er næstformand i Venstre.

Beslutningen blev truffet efter længere tids åbenlys uenighed, ikke mindst om udlændingepolitikken og om indstillingen til en eventuel rigsretssag mod Inger Støjberg.

- Det er klart, at det ikke er holdbart, når man har en formand og en næstformand, der ikke kan sammen. Det eneste gode i det her er, at det nu bliver klart, hvilken holdning vi har. Beslutningen er udtryk for, at der ikke skal være nogen tvivl om, hvor vi står, hverken på det ene eller det andet punkt. Jeg synes også, det er vigtigt, at vi signalerer, at der er noget, der er vigtigere end personer - at vi er et parti, der stadig går ind for lov og orden og retter sig efter loven. Det har der aldrig været tvivl om, siger Poul Fejer Christiansen.

Tidligere i dag har Inger Støjberg gjort det klart, at hun overvejer sin fremtid i Venstre. Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har åbent bejlet til hende. Poul Fejer Christiansen anerkender, at Inger Støjberg langtfra står alene i partiet og er talerør for en del af baglandet, der vil noget andet end Jakob Ellemann-Jensen - men lokalformanden ønsker, at Inger Støjberg forbliver medlem af Venstre.

- Det har aldrig været meningen, at alle skal være enige om alt. Der har været uenighed om den politiske linje, Inger Støjberg har stået for, men det indbefatter ikke, at man accepterer, at der er foregået noget, som måske er ulovligt - alt skal gå ordentligt for sig - men når det er sagt, synes jeg, det er fint, at vi har strammere og slappere på udlændingeområdet. Sådan er det, når man er et bredt parti. Så har man en stor spændvidde i holdninger, og det er der plads til. Man kan ikke have partier, der er skræddersyet til én holdning - så ville vi godt nok have mange partier. Det er en del af Venstres dna og historie, at vi har været åbne og forstående over for, at vi ikke er enige om alt. Men det er også klart, at når en beslutning først er truffet, må man bakke op. Så er det dén, der lægger linjen, men selvfølgelig kan alle have deres egne holdninger. Det ligger i det at være liberal, at man er åben, siger Poul Fejer Christiansen.

arrow Venstres jurister tvivler på om Støjberg kan dømmes i rigsretssag
02. januar 2021 kl. 08:05 Opdateret: kl. 08:06
arrow Yngre jysk kvinde kan måske afløse Støjberg
30. december 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 15:30
arrow V-profiler peger på Stephanie Lose som ny næstformand
30. december 2020 kl. 18:06 Opdateret: kl. 18:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk