17. april 2021
AWG mockup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale batterier skal producere drikkevand i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale batterier skal producere drikkevand i Afrika
Opdateret 10. marts 2021 kl. 21:10
Roskilde - 10. marts 2021 kl. 20:58
Af Søren Arildsen

Firmaet Danske Nerve Smart Systems, der er hjemmehørende i Roskilde, skal i et samarbejde med det amerikanske firma Energy and Water Development Corporation, EAWD, sørge for, at der kommer drikkevand i områder, hvor der er udfordringer med at skaffe vand.

Det fortæller firmaet i en pressemeddelse.

Danske Nerve Smart Systems skal levere de store batterier, som skal drive atmosfæriske vandgeneratorer fra EAWD. Strømmen til batterierne kommer fra solcellepaneler, der leveres af det schweizisk-tyske firma Envelon.

Det første system skal bygges i Hamborg. Herefter begynder leveringen af de systemer der allerede nu er forudbestilt fra flere lande, herunder Sydafrika og Mexico, fortæller firmaet.

Batterier
Danske Nerve Smart Systems, er en dansk virksomhed, der driver innovation inden for opladnings- og batterilagringssektoren.
Mangel på vand

Vandknaphed er et stigende problem på alle kontinenter på kloden. I løbet af det 20. århundede er verdens befolkning blevet tredoblet, men forbruget af vand er på samme tid seksdoblet.

I de næste halvtreds år vil verdens befolkning stige med 40-50 procent, hvilket vil et endnu større pres på at få vand til alle.

Atmosfærisk vandgenerator

EAWDs atmosfærisk vandgenerator gør det muligt at udvinde drikkevand ved at kondensere fugtigheden i luften. Den atmosfæriske vandgenerator har sine rødder fra minerne, hvor luften under jorden skulle køles ned. Nedkølingen resulterede i biproduktet; kondensvand.

Med batterisystemet fra Roskilde-firmaet bliver det muligt at gemme den grønne og overskydende energi, således at den kan anvendes til senere at producere vand.

Batterierne vil være med til at mindske behovet for forbindelse til el-nettet, hvilket åbner muligheden for at systemet kan bruges flere steder med primitiv el-infrastruktur, understreger firmaet.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk