1. august 2021
For Gitte Simoni (DF) og skole- og børneudvalget handler det lige nu om at få plads til Vindinges børn i Vindinge. Så må man senere se på, om der bliver behov for at bygge.
For Gitte Simoni (DF) og skole- og børneudvalget handler det lige nu om at få plads til Vindinges børn i Vindinge. Så må man senere se på, om der bliver behov for at bygge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal politiker: Pavilloner til børn er bedst her og nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokal politiker: Pavilloner til børn er bedst her og nu
Roskilde - 22. januar 2021 kl. 13:54
Af Kristian Jørgensen

Det er ikke bare en panikløsning at opføre pavilloner for at få plads til flere børn i Børnehuset Hjortkær. Det mener skole- og børneudvalgsmedlem Gitte Simoni (DF), der selv bor i Vindinge.

arrow Læs også: Skole står til udvidelse - børnehus må nøjes med pavilloner

- Jeg ser det ikke som en nødløsning, men en løsning på, at flere af Vindinges børn kan blive passet i Vindinge. Når man flytter til en landsby som Vindinge, køber man ind på den pakke at kunne få passet sine børn lokalt, få børnene i den lokale skole og til lokale fritidsaktiviteter. For mig er det førsteprioritet. For mig er det ikke en varig løsning, at børnene skal gå i en pavillon, siger hun.

Det samme er skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S) inde på.

- Vi har prioriteret en løsning, hvor forældrene i Vindinge får mulighed for at få passet deres børn tæt på, hvor de bor. Vi har lyttet os til, at det er rigtigt vigtigt for forældrene, at de ikke skal tage fra Vindinge for at få passet deres børn, skriver hun i en mail.

Det bedste her og nu

Hvis der bliver ved med at være så mange børn, mener Gitte Simoni ikke, man kan køre videre med pavilloner i 10-15 år.

For de børn, der skal gå i pavilloner, bliver det dog rammen om hele deres institutionstid, men her og nu mener hun, at pavillonløsning til Hjortkær er det rigtige.

- Jeg kan godt stå på mål for det, der sker i Hjortkær. Hvad kunne vi ellers gøre her og nu? Det kunne ikke lade sig gøre at bygge i det her budgetår, og vi ville stå med det samme problem. Så vi må se, om der bliver ved med at være de her mange børn, og så er vi nødt til at se ind i en varig løsning herude, siger Gitte Simoni.

Ser på placering

Hun forsikrer, at personalet og forældrebestyrelsen bliver inddraget, så pavillonerne ikke tager halvdelen af legepladsen. De kan for eksempel blive stillet på et skovstykke ved siden af, hvis det vel at mærke er institutionens ønske.

Jette Henning mener heller ikke, at der er tale om en lappeløsning, der går ud over børnene.

- Den nærmere planlægning af udvidelsen er lige gået i gang, og i den forbindelse ses der også på, hvilke muligheder der er for også fremadrettet at sikre børnene i Hjortkær gode udearealer at boltre sig på, skriver hun.

Ikke tid til at bygge

Selvom Vindinge vokser og vokser, er det ikke tid til at bygge ny daginstitution.

Ifølge skole- og børneudvalgsformanden bygger den midlertidige udvidelse af Hjortkær på kommunens befolkningsprognose og boligudbygningsplan, som viser et stigende pladsbehov i en kortere periode.

- Vi følger dog løbende med i behovet for pladser på dagtilbudsområdet og skulle det vise sig, at der er behov for at udvide kapaciteten i Vindinge permanent, må vi selvfølgelig tage hånd om det også. Men vi skal stå på et mere sikkert grundlag, før vi bruger 30-40 millioner kroner på at opføre en ny daginstitution, skriver Jette Henning.

Gitte Simoni mener, at der skal bygges en ny institution, hvis der bliver ved med at være mange børn. Det bliver man klogere på til foråret, når der kommer en ny befolkningsprognose.

Skolen er en anden sag

Hvis der skal bygges nyt, bør det være et fleksibelt byggeri, som senere kan blive til sfo, hvis det er her, pladsproblemerne flytter hen.

Hvad angår Vindinge Skole bør det ikke blive nødvendigt med hurtigløsninger, da børnene er det ældre, og man bedre kan forudse pladsbehovet.

- Vi kan allerede nu begynde at se på, hvor mange børn der bor i vores skoledistrikt. Det vigtigste er, at vores børn har gode lokaler at gå i skole i, så vi bliver nødt til at se på i foråret, om vi skal udvide skolen, eller om der er plads nok de næste fem-seks år, siger Gitte Simoni.

arrow To skoler bliver for små - én udbygning på bordet
05. maj 2021 kl. 17:03 Opdateret: kl. 15:42
arrow Byen vokser og vokser: Skole har ikke plads til eleverne næste år
03. april 2021 kl. 10:03 Opdateret: kl. 13:06
arrow Poder i pavilloner: Midlertidig løsning i Vindinge
22. februar 2021 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:43
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk