10. august 2020
Christian Kielberg i front, da Concept Gardens stadig boede på Musicon. Jesper Friis i baggrunden er i dag trådt ud af virksomheden. Foto: Kim Rasmussen
Christian Kielberg i front, da Concept Gardens stadig boede på Musicon. Jesper Friis i baggrunden er i dag trådt ud af virksomheden. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal havedesigner kigger mod udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal havedesigner kigger mod udlandet
Roskilde - 31. juli 2020 kl. 06:21
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et omskifteligt år kan havedesigner Christian Kielberg fra Concept Gardens nu glæde sig over, at han er blevet medlem af de to store brancheorganisationer, Society of Garden Designers (SGD) og British Association of Landscape Industries (BALI).

arrow Læs også: Haven kan være meget andet end blomster

Sidstnævnte står blandt andet bag det årlige Chelsea Flower Show i London, der er toneangivende indenfor alt, som har med haver at gøre.

Der er ikke tale om et medlemsskab, man bare kan betale sig fra, men der er rimelig store optagelseskrav.

Nye medlemmer skal have lavet mindst 10 projekter til over 100.000 pund, som er færdige, og hvor kunderne vil svare på spørgsmål. Derudover skal to samarbejdspartnere sige god for en, og man skal have lavet et offentlig projekt.

- De har alle sagt god for mig. For at blive ved med at være medlem skal jeg hvert år aflevere mindst tre projekter til en jury, fortæller Christian Kielberg.

Han forklarer, at medlemsskaberne åbner helt nye muligheder for få kunder i udlandet, da der via BALI sker henvisninger til medlemmerne.

I øjeblikket er Concept Gardens involveret i projekter i Norge, Spanien og Frankrig.

- Jeg laver blandt andet noget til et vinslot i Cannes, fortæller Christian Kielberg, som laver rådgivning, tegninger og visioner.

Når tegningerne er færdige, bliver de lagt ind til BALI, som så henviser til nogle af de dygtigste i de forskellige brancher på verdensplan til at udføre opgaven.

- Jeg bliver også forsikret gennem BALI, fortæller Christian Kielberg.

I løbet af det seneste år har virksomheden tabt en retssag omkring nogle ødelagte materialer. Christian Kielbergs hidtidige makker, Jesper Friis, har valgt at gå mere i retning af den grafiske baggrund, han havde. Og så er Concept Gardens flyttet fra Containerstriben på Musicon.

I dag står Christian Kielberg selv for virksomheden og forklarer, at han har et »flydende kontor«. Det betyder, at han både arbejder fra hjemmet i Trekroner, men også andre steder.

- Jeg sidder og laver Roskilde Havn lige nu, fortæller Christian Kielberg, som derudover er i gang med en bog om den moderne have og har planer om at begynde en youtube-kanal om havedesign i august.

arrow De laver gynger til voksne
04. juni 2017 kl. 12:10 Opdateret: kl. 17:58
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk