17. maj 2021
Viceforstander Carsten Nowak Nielsen (fra venstre), Victor Kold Nilsson og Mille Leth mødte Vibeke Harbud og Charlotte Ronicke Moberg for at sige tak for den donation, de golfglade damer i Løverinderne har givet til julemærkehjemmet. Foto: Britt Nielsen
Viceforstander Carsten Nowak Nielsen (fra venstre), Victor Kold Nilsson og Mille Leth mødte Vibeke Harbud og Charlotte Ronicke Moberg for at sige tak for den donation, de golfglade damer i Løverinderne har givet til julemærkehjemmet. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løvinderne har slået et slag for julemærkehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løvinderne har slået et slag for julemærkehjemmet
Roskilde - 06. juni 2020 kl. 11:17
Af Britt Nielsen

19.351,44 kroner står der på den laminerede seddel. Det er det beløb, dameklubben Løvinderne i Ledreborg Palace Golf Club har indsamlet og doneret til Julemærkehjemmet Liljeborg.

arrow Læs også: Sagafjord søsat med ny bog

Vibeke Harbud og Charlotte Ronicke Moberg fra Løvinderne var forbi julemærkehjemmet for at markere donationen. Her hilste de på Mille Leth på 12 år, som kommer fra Herfølge, og Victor Kold Nilsson på 13 år. som kommer fra Herfølge-egnen.

Der er endnu ikke fuldt blus på julemærkehjemmet, og da Løvinderne sidste år var på rundvisning, blev der kun tale om et kort besøg i haven og i et mødelokale. Både Mille Leth og Victor Kold Nielsson var begyndt på et ophold, men blev sendt hjem, da Danmark lukkede ned på grund af corona-krisen. De har sammen med de andre børn, som ikke har fået fuldt udbytte af deres ophold, fået tilbudt et helt nyt ophold.

- Det bedste ved at være på julemærkehjem er venskab. Vi har morgenløb, og nogle gange snakker man sammen imens, fortalte Mille Leth, som manglede den mulighed, da hun var sendt hjem.

Victor Kold Nilsson sagde, at det bedste ved julemærkehjemmet er fællesskaber.

Golfdag på ønskesedlen

Løvinderne havde planlagt en overrækkelse, hvor børnene kom ned til Ledreborg Palace Golf Club. Her ville klubbens træner undervise børnene, som efterfølgende skulle spille på Par 3 banen med støtte fra medlemmer af dameklubben, men det kom corona i vejen for.

- Jeg syntes, det kunne være sjovt, hvis nogle af børnene kunne komme ud og spille golf, sagde viceforstander Carsten Nowak Salomon, som tidligere har arbejdet på julemærkehjemmet i Skælskør og her oplevet en golfdag, som var en super god og sjov oplevelse.

Pengene fra Løvinderne vil blive brugt på julemærkehjemmet. Selv om julemærkehjemmet er nyt og har fået mange ting, påpegede Carsten Nowak Salomon, at det er rart at have nogle penge, når ting går i stykker.

Mere kendt hos herrerne

Løvinderne har hvert år en indsamling. I 2018 samlede de ind til Mødrehjælpen i Roskilde.

- I år samler vi ikke ind til noget, men vi har nogle tanker om 2021, sagde Vibeke Harbud og forklarede, at der ikke bliver så mange indsamlingsmuligheder i år.

Pengene kommer blandt andet ind ved salg af øl og vand og lignende i forbindelse med en spilledag for herrerne en gang om måneden. Derudover har de også en årlig kønnenes match, hvor pengene fra tilmeldingsgebyret går til indsamlingen. Sidste år var der også lotteri til matchen.

- Det gør også, at dameklubben er blevet mere kendt i herreklubben, sagde Vibeke Harbud og fortalte, at der er god opbakning til indsamlingen, fordi pengene går til lokale formål.

arrow Huskøb kan give Julemærkefonden et nyt domicil
15. april 2020 kl. 05:29 Opdateret: kl. 13:23
arrow Golfens løvinder støtter Mødrehjælpen
27. februar 2019 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk