23. januar 2019
Christian Lønstrup holdt en længere peptak for spillerne midt på banen. Foto: Anders Kamper
Christian Lønstrup holdt en længere peptak for spillerne midt på banen. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lønstrup er klar til debut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lønstrup er klar til debut
Roskilde - 14. september 2018 kl. 19:19
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter blot fire træninger - inklusive lørdagens - sender Christian Lønstrup søndag eftermiddag sit FC Roskilde-hold på banen til udekampen mod Viborg. Noget nær den sværeste kamp at starte med for en ny træner og en ny assistent i form af John Bredal, der startede i klubben fredag formiddag.

Ikke bare skal de lære en ny trup og klub at kende - de skal også stoppe den sportslige blødning, holdet har været udsat for i måneder, så der har været - og stadig - meget at se til i Rådmandshaven.

- Jeg er jo den nye dreng i klassen, der skal lære en masse nyt at kende, en ny ledelse, nye navne og alt, så der har været holdt en masse møder, og vi har trænet længere og lidt anderledes end før. På ret kort tid har jeg så også skullet stille et hold op til søndag, så jeg har brugt tiden på at se på spillerne, lært dem at kende, se på deres relationer og se på det taktiske, siger Christian Lønstrup efter fredagens to timer lange pas, der blev afsluttet med et »frikvarter«, hvor spillerne kunne selvtræne, hvad de vil.

Det benyttede nogle sig af, andre gik i bad. De havde fået nok.

- Det har været ret godt - og hårdt - men også interessant. Det er mit kald at udvikle fodboldspillere, og det skal også ske her. Jeg glæder mig virkelig til søndag, siger træneren.

- Der er talent i truppen, men der skal ændres nogle ting, så der kommer en anden kultur - at vi er mere sammen socialt og på banen. Nu skal vi så møde nummer et i rækken, og Viborg vil helt sikkert undervurdere os. De er gode, og de vil diktere tingene, men jeg har spillere her, der sagtens kan tage kampen op derovre. Jeg har en fin startopstilling og en ok bænk, og denne kamp er bare den første af rigtig mange over lang tid. Det tager tid at bygge det her op.

Er det din fornemmelse, at træningskulturen har været for slap?

- Det ved jeg ikke, men vi har da snakket om det - og jeg skal ikke kommentere fortiden. Men med tre point i otte kampe, så er der ting, der skal pilles ved. Det kigger vi på, men jeg er ingen Jesus, så alle byder og jeg lytter, og så bidrager alle. Så har jeg min stil som leder, og vi skal have vendt det her, siger Lønstrup, der holdt en taktisk peptalk for spillerne midt under træningen, hvor der i klare vendinger blev gjort klart, hvad han forventer og vil se.

- Jeg forventer nogle ting af jer, og det en ære at starte inde, og I skal sætte en ære i at vinde og sætte en ære i at støtte hinanden. Jeg hader at tabe, og Jeres tilgang til træning og kamp er det allervigtigste. Hvis I sløser her eller ikke er 100 procent koncentreret om den næste aflevering eller indlæg, så sker det også i kampene, og det skal det ikke. Hvis alle byder ind, så når vi langt, sagde Lønstrup blandt andet til en flok stille og lyttende spillere.

- Spillerne skal blive bedre, og det sker på træningsbanen, så vi skal til at være sammen flere timer. Det er vi nødt til, siger Lønstrup, og de nye tider under ham er Daniel Stenderup godt tilfreds med.

- Det er rigtig spændende, og det virker som om, at der er kommet ny energi ind i truppen. Det skulle der også. Lønstrup er bare så entusiastisk, han vil det, og det smitter, og jeg glæder mig til det fremadrettede på en helt ny måde.

- Jeg er helt sikker på, at han er en type, man vil slå ihjel for, selv om det er svært at sige nu. Jeg er sindssygt glad, og det virker godt, det her. Han har sine idéer, og så stiller han krav til alle uanset havn eller noget - hver dag. Det skal til og er meget vigtigt.

Skal du selv løfte dig?
- Ja, selvfølgelig! Man kan altid blive bedre, og vi skal stille krav til hinanden. Det var vi nok manglet lidt. Nu tager vi til Viborg for at vinde, og det gør vi altid, men ting tager tid. Det er vigtigt at vinde, men også, at vi får det bygget rigtig op, så det holder fremad. Det kommer ikke over en nat, men jeg er meget optimistisk.

Assistenttræner Jon Bredal holdt også en enetale for spillerne, hvor essensen var klar:

- I kæmper for klubben, og I kæmper for holdet, men allermest kæmper I for, at der er arbejdspladser som spiller her i klubben efter denne sæson. Tænk på, hvor godt I har det og at det kan være slut, hvis vi ikke klarer det her sammen. Vi skal klare det, men vi skal tage opgaven alvorligt, sagde Bredal, der startede i FC Roskilde i går og er mere en tændt på at redde klubben fri af suppedasen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk