15. maj 2021
De professionelle håndværkere er godt i gang med at forvandle Tinghuset i Jernbanegade til frivilligcenter, men snart rykker også ulønnede ind for at gøre deres del af arbejdet.
De professionelle håndværkere er godt i gang med at forvandle Tinghuset i Jernbanegade til frivilligcenter, men snart rykker også ulønnede ind for at gøre deres del af arbejdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lønnede og frivillige side om side i kommunalt byggeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lønnede og frivillige side om side i kommunalt byggeprojekt
Roskilde - 18. juli 2016 kl. 13:39
Af Steen Østbjerg

Selv om det er blevet en kommunal ejendom, vil store dele af det arbejde, der skal forvandle Tinghuset i Jernbanegade til frivilligcenter, blive udført af folk, der ikke får løn.

arrow Læs også: De frivillige har overtaget Tinghuset

Kommunen har købt ejendommen af staten og afsat en pulje penge, der er hyret håndværkere for, men den sidste del af arbejdet skal laves af lærlinge fra Roskilde Tekniske Skole og af frivillige, bl.a. fra 3F's seniorklub. Det har ført til debat blandt de faglige seniorer.

- Vi har diskuteret det meget og har sagt, at vi ikke vil påtage os frivilligt arbejde, der kan fratage lønnede deres job, for der er efterhånden kommet en drejning, hvor frivilligt arbejde erstatter det lønarbejde, siger Flemming Broe Andersen, der er formand for TIB Seniorer.

- Der vil være noget, vi kan lave - være med til at stille møbler op eller male en pind i et hjørne - men jeg kan ikke forestille mig, vi kan være med til at sætte et køkken op eller male et loft med stillads, for det vil være et problem i forhold til de medlemmer, vi repræsenterer, siger Flemming Broe Andersen.

Fra fagbevægelsens side har man anbefalet, at håndværkerelever i skolepraktik medvirker ved ombygningen, hvilket også vil ske.

arrow Pressede foreninger klar til at give kommunen en hånd
24. september 2015 kl. 12:23 Opdateret: kl. 08:41
arrow Frivillige ser frem til at komme i arresten
19. december 2014 kl. 15:43 Opdateret: kl. 18:54
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk