19. marts 2018
Poul Lindor Nielsen på borgmesterkontoret, som han inden længe overlader til sin 30-årige partifælle Joy Mogensen.
Poul Lindor Nielsen på borgmesterkontoret, som han inden længe overlader til sin 30-årige partifælle Joy Mogensen.
Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lindor håber på forståelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindor håber på forståelse
Roskilde - 06. maj 2011 kl. 11:04
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Roskilde: Siden Poul Lindor Nielsen efter valget i november 2009 lod forstå, at han tog fat på sin sidste valgperiode, har det ligget i luften, at socialdemokraternes stærke mand ville træde tilbage til borgmester "i utide."

Det ville være den fornuftige ting at gøre, så hans arvtager kunne nå at træde i karakter som leder, inden vælgerne igen skal stemme i 2013.
arrow Læs også: Lindor vil undgå at dele skæbne med Krag

Det eneste, der reelt skulle tale imod det, var Poul Lindor Nielsens egen hang til at være pligtopfyldende. At løbe af pladsen i utide er ganske enkelt ikke hans stil, og han erkender, at det aspekt også har fyldt en del i hans overvejelser, der førte til beslutningen om at sige stop som borgmester.

- Jeg føler mig også forpligtet til at fortsætte i byrådet, og jeg blev valgt som vores borgmesterkandidat, men jeg håber også, at folk har forståelse for det skridt, jeg tager, og jeg havde aldrig turdet tage det, hvis der ikke havde været en meget naturlig arvtager, siger Poul Lindor Nielsen.

- At vælge selv, hvornår man vil stoppe, er et privilegium, som ikke er alle forundt. Man bestemmer ikke selv, om man kan vinde et valg eller komme tilbage. Det valg kan jeg få lov at træffe, fordi jeg har en arvtager, der kan tage over, siger Poul Lindor Nielsen.

Den tidligere typograf har levet størstedelen af sit liv med politik. Han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Ramsø i 1974 og blev borgmester i 1990, hvor han blev så populær, at Socialdemokraterne endte med at have absolut flertal i kraft af borgmesterens uhørt høje personlige stemmetal. I 2005 var over tre fjerdedele af de socialdemokratiske stemmer i Ramsø og mere end 47 procent af samtlige stemmer i Ramsø placeret på Poul Lindor Nielsen!

Og selv om Ramsø var den lille af de tre sammenlægningskommuner, var hans position rigelig stærk til at feje modkandidaterne fra den store vælgerforening i Roskilde til side, da der i 2005 skulle findes en fælles spidskandidat, der kunne erobre den borgmesterpost tilbage i Roskilde, som Venstre havde haft til låns i fire år. Dét viste Poul Lindor Nielsen sig at være manden, der kunne.

Fem et halvt år blev det til som Roskilde-borgmester - efter de 16 i spidsen for Ramsø. Den sidste onsdag i denne måned sætter han punktum.
arrow Drømmejob til Joy
06. maj 2011 kl. 11:04 Opdateret: kl. 19:55
arrow I borgmesterlære fra første færd
06. maj 2011 kl. 11:04 Opdateret: kl. 11:43
arrow Roskilde får ny borgmester
06. maj 2011 kl. 08:09 Opdateret: kl. 08:39
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk