18. januar 2019
Foto: Mik
Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lindegården splittes op efter drabet på sosu-assistent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindegården splittes op efter drabet på sosu-assistent
Roskilde - 07. juni 2018 kl. 11:41
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bostedet Lindegården på Boserupvej i Roskilde står foran en kraftig reducering i antallet af beboere. Som en udløber af drabet på den 57-årige social- og sundhedsassistent Vivi Nielsen, som blev dræbt imens hun var på arbejde på stedet, har Københavns Kommune nu lavet en plan for omorganisering af institutionen, som hidtil har haft 180 pladser. Det skriver DAGBLADET Roskilde/sn.dk

arrow Læs også: Flytning af Lindegården giver politisk ballade

74 af de 180 pladserne forventes nedlag således, at de borgere skal have hjælp i eget hjem og 70 af de tilbageværende pladser til de beboere som ikke har behov for en specialiseret indsats, arbejdes der pt. på at bygge nyt til i Viby Sjælland.

Det efterlader en forsvindende lille del af beboerne, 36 alt i alt. Men det er også de beboere med dobbeltdiagnoser, misbrug og udad-reagerende adfærd. Disse 36 beboere skal blive på den nuværende lokalitet, men det bliver formentlig i nye bygninger. Politikerne i Københavns Kommune skal til efterårets budgetbehandlinger beslutte om der skal bygges nyt på området, men allerede i 2016 blev der afsat 129,2 millioner kroner til at bygge om for. De eksisterende bygninger er nemlig ikke tidsvarende, hverken sikkerhedsmæssigt eller driftøkonomisk.

Med den væsentlige reduktion i antallet af beboere på Lindegården, så er det forventningen, at en del af arealet vil blive sat til salg, så det kan udvikles til andre formål, fx boliger.

Oprindelig ville Københavns Kommune have beholdt de pladser, der nu måske flyttes til Viby på det nuværende Lindegården, og så have bygget nyt på en anden lokalitet til de 36 mest belastede beboere, men det har ikke været muligt at finde en ny lokalitet til de 36 beboere.

arrow To år efter drabet: Tilbage til nul på Lindegården
10. april 2018 kl. 08:51 Opdateret: kl. 09:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk