19. juni 2019
Bo Jacobsen er en af de lodsejere som mærker konsekvenserne af de stigende vandmængder i Værebro Å. Her var DAGBLADET på besøg i efteråret 2017. Der er cirka 400 meter til åen på billedet. Foto: Kenn Thomsen
Bo Jacobsen er en af de lodsejere som mærker konsekvenserne af de stigende vandmængder i Værebro Å. Her var DAGBLADET på besøg i efteråret 2017. Der er cirka 400 meter til åen på billedet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milliardprojekt: 15 parter samler sig mod oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milliardprojekt: 15 parter samler sig mod oversvømmelser
Roskilde - 12. februar 2019 kl. 15:21
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

15 kommuner og organisationer går nu sammen om at få fælles viden om vandet, der løber ud i Værebro Å. Åløbet har et opland på 150 kvadratkilometer og strækker sig fra oplandskommunerne Gladsaxe, Ballerup og Herlev og til Roskilde Fjord, hvor nedstrøms-kommuner som Roskilde og Egedal oplever store problemer med vand i åen.

- Det handler om at skabe en god dialog og opbakning til, at alle kommuner kan se, at vi står med et problem, som skal løses i fællesskab, siger formand for Roskilde Kommunes klima- og miljøudvalg, Karim Arfaoui (S), som håber, at lovgivningen er på plads, så forsyningsselskaber kan være med til at finansiere projekter uden for deres eget forsyningsområde.

- Vi kan ikke vente på en lang proces, for vi ser oversvømmelser hvert eneste år fra åen, og det skal vi have løst i fællesskab, siger han.

Projektet minder på mange måder om det projekt, 10 kommuner fik lavet omkring Harrestrup Å, som løber ud i Køge Bugt ved Hvidovre. Et projekt til 1,1 milliard kroner. Langt de fleste af pengene kommer fra de deltagende forsyningsvirksomheder.

I Jyllinge Nordmark og Tangbjerg er formand for digelaget, Philip Lange Møller, glad for, at så mange er med i projektet.

- Hvis 10 kommuner kunne samle sig om projektet ved Harrestrup Å, så er det altså svært at sidde her og se på, at det samarbejde ikke også kan findes her omkring den å, vi kæmper med vandet fra, siger han.

Deltagere i projektet er: Syv kommuner langs Værebro Å, de tre forsyningsselskaber, Fors (Roskilde), Hofor (Herlev) og Novafos som dækker de andre kommuner. Læg dertil Teknologirådet, Dansk Byplanlaboratorium, Teknologisk Institut, Forsikring og Pension samt Region Hovedstaden.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk