10. maj 2021
Der blev ændret én ting i den færdige lokalplan for Kavsbjerggård på baggrund af høringssvarene: Boligerne længst mod vest bliver ikke i to, men kun i én etage.
Der blev ændret én ting i den færdige lokalplan for Kavsbjerggård på baggrund af høringssvarene: Boligerne længst mod vest bliver ikke i to, men kun i én etage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lidt fik byen ud af høring om udskældt lokalplan: Byggehøjde sænkes, institution til psykisk syge bliver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lidt fik byen ud af høring om udskældt lokalplan: Byggehøjde sænkes, institution til psykisk syge bliver
Roskilde - 16. april 2021 kl. 14:29
Af Lars Kimer

28 høringssvar nåede Roskilde Kommune at modtage om den lokalplan, som var sendt i høring for området Kavsbjerggård i den østlige ende af Viby.

arrow Læs også: Grønt lys for omstridt botilbud

Groft sagt kan indsigelserne sætte i fire kategorier, hvoraf dem, som har stået stejlest i byen, igen har fortalt kommunen, at byggeriet af en »aflægger« af Lindehusene i Roskilde med 35 af Københavns kommunes mere socialt belastede beboere, ikke var ønsket i Viby. Argumenterne var, at institutionen ligger for tæt på daginstitutioner, skole, plejehjem og idrætsfaciliteter.

Disse klager har dog ikke fået kommunen til at ændre holdning. Institutionen bliver bygget, blandt andet med et argument om, at stærke områder skal løfte mere.

- Vi har svært ved at se, at 35 beboere skal ændre så meget på Vibys generelle karakter, og derfor tør vi godt stå på mål for lokalplanen, siger formand for plan- og teknikudvalget, Jens Børsting (S).

To kategorier af svar, som heller ikke har fået kommunen til at ændre et komma i den færdige lokalplan, handler om, at der må bygges for meget i den nye udstykning, hvor bebyggelsesprocenten bliver 24, og om at der er fare for at gøre uoprettelig skade på naturværdier i området, hvor der findes en sø og en mose, som begge er omfattet af naturbeskyttelsesloven, blandt andet på grund af tilstedeværelsen af stor vandsalamander.

Eneste gruppe af indsigelser, som har fundet vej ind i den endelige lokalplan, er de borgere, som har frygtet et byggeri i to etager ind mod bebyggelserne Lundeparken og Lundetoften. I den endelige lokalplan vil det være sådan, at bygningerne nærmest de to nævnte bebyggelser kun må bygges i et plan.

Både Poul Lindor Nielsen (S) og Lars-Christian Brask (LA) tager forbehold og undlod dermed at anbefale at man gik videre med lokalplanen.

arrow - Viby skal være et sted med adgang til stor og vild natur
02. marts 2021 kl. 18:21 Opdateret: kl. 12:13
arrow V: Byråd sender by mod social ubalance
26. november 2020 kl. 15:01 Opdateret: kl. 15:10
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk