10. maj 2021
Lene og hendes pølsevogn risikerer en bøde på 10.000 kroner, fordi kunderne kunne sætte sig i fri luft på torvet under parasol og varmelamper.
Lene og hendes pølsevogn risikerer en bøde på 10.000 kroner, fordi kunderne kunne sætte sig i fri luft på torvet under parasol og varmelamper.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lene risikerer: 10.000 i bøde for at servere pølser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene risikerer: 10.000 i bøde for at servere pølser
Opdateret 20. april 2021 kl. 14:32
Roskilde - 20. april 2021 kl. 14:03
Af Foto: Jan Partoft

Lene Skree-Lassen, som ejer pølsevognen på Stændertorvet, risikerer at få en bøde på 10.000 kroner i en sag, der onsdag kommer for Retten i Roskilde.

Her er hun tiltalt for at have serveret pølserne for gæster, der opholdt sig ved pølsevognen - mens det under den skærpede corona-lukning fra december kun var tilladt at sælge, så kunderne skulle tage maden med og spise et andet sted.

arrow Læs også: Rettelse hos retten: Pølsevogn alligevel ikke anmeldt af restauratør

For anklagemyndigheden er det en slags bevis, at der ved pølsevognen var pladser med stole, parasoller og varmekanoner, hvor folk kunne sætte sig og spise.

Til gengæld oplever Lene Skree-Lassen og hendes medhjælpende husbond Johannes det som en urimelig forfølgelse.

De havde inden haft besøg af en politipatrulje, der ikke fandt nogen grund til anmærkninger, fordi kunderne sad og spiste i det fri med god afstand.

Anmeldt af restauratør
Men pludselig fik piben en helt anden lyd, da en lokal restauratør sendte en anmeldelse til politiet. De sendte så en patrulje, der optog rapport, og det har nu resultetet i tiltalen med et krav om bøde.

Hvad restauratøren, der under alle omstændigheder var tvunget til at holde lukket, ville opnå med sin anmeldelse er ikke klart.

Småt og tarveligt
Formanden for Roskilde Handel Torben Stevold mener, det er for småt og tarveligt, når de handlende i byen på den måde melder hinanden til politiet.

- Jeg synes, man bør henvende sig til hinanden og prøve at snakke sammen først. Hvis det så ikke fører til noget, vil vores forening da gerne prøve at mægle mellem parterne, så man kan prøve at finde en mindelig løsning.

- En politianmeldelse af en anden handelsvirksomhed i byen bør kun være den alleryderste udvej, når der står meget vigtige ting på spil, siger Torben Stevold.

tk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk