2. august 2021
Borgmester Tomas Breddam var med, da Trekronerskolen fredag formiddag endelig kunne indvie sin nye kæmpelegeplads. Nogle af eleverne i 0.A. var dog lidt skuffet over, at Tomas Breddam ikke havde borgmesterkæde på. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Tomas Breddam var med, da Trekronerskolen fredag formiddag endelig kunne indvie sin nye kæmpelegeplads. Nogle af eleverne i 0.A. var dog lidt skuffet over, at Tomas Breddam ikke havde borgmesterkæde på. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Legepladsindvielse: Rutsjebanen er som en drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Legepladsindvielse: Rutsjebanen er som en drøm
Roskilde - 29. maj 2020 kl. 11:25
Af Britt Nielsen

Flere uger, hvor især de mindste elever på Trekronerskolen har trykket deres næser flade mod vinduerne ud mod skolens nye legeplads, blev endelig forløst fredag formiddag, da legepladsen blev indviet.

Der er tale om Danmarks største af sin slags,. Tre tårne bliver forbundet på et utal af måder, og det er ikke sikkert, børnene med det samme kan klare alle udfordringer. Meningen er, at børnene hele tiden prøver nye grænser af.

Og det er ingen lille legeplads. Der er plads til, at 150-200 børn kan lege på samme tid. Det får de dog ikke lov til endnu, da corona-sikkerhedsreglerne betyder, at årgangene får en dag ad gangen til udfolde sig på legepladsen.

- Vi opfordrer klasserne til at bruge en fjerdedel af dagen herude, fortalte skoleleder Jon Lissner.

Borgmester Tomas Breddam (S) var med til indvielsen, og han vidste godt, at han skulle holde sin tale kort, da de første elever stod og trippede for indtage legepladsen.

- I kommer fra 0.A, er det rigtigt, sagde Tomas Breddam og fik et kor af ja tilbage.

Samme reaktion fik han på spørgsmålene, om legepladsen er flot, og om de glædede sig til at kom ind på den.

Selv om børnene var ivrige for at komme i gang med legen, røg der flere hænder i vejret fra børn, som ville stille borgmesteren spørgsmål.

- Jeg har glædet mig til at se dig. Jeg har aldrig set en borgmester, sagde Frederik Mortensen, som dog var noget skuffet over, at Tomas Breddam ikke havde borgmesterkæden på.

Frederik Mortensen glædede sig bare til at komme i gang med at prøve rutsjebanerne og til at klatre.

Bjørn Kaas var en af de første til at prøve den største af rutsjebanerne.

- Det er lige som i drømme, når man falder ned af sengen, fortalte han.

- Det er som at køre langsomt ned af en vandrutsjebane, forklarede Nora Hansen.

Det er firmaet Hags, som har bygget legepladsen. Direktør Michael Pehrson kunne fortælle, at han faktisk havde prøvet legepladsen.

- Og når jeg kan komme igennem rutsjebanen, så kan I også. Vi har lavet legepladsen, så den aldrig bliver kedelig, fortalte Michael Pehrson.

Legepladsen er fyldt med aktiviteter og målrettet børn i alderen 6-15 år. Underlaget er blødt at bevæge sig på, men samtidig kan kørestole uden problemer køre på det.

- Der er aktiviteter nederst, så børn i kørestole kan være med på legepladsen, sagde Michael Pehrson.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk