29. november 2020
Vikingeskibsmuseet er afhængigt af entréindtægter, og fortsætter nedlukningen længe, kan det betyde et forandret museum på den anden side af krisen. Foto: Kenn Thomsen
Vikingeskibsmuseet er afhængigt af entréindtægter, og fortsætter nedlukningen længe, kan det betyde et forandret museum på den anden side af krisen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lang nedlukning vil forandre museer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lang nedlukning vil forandre museer
Roskilde - 24. marts 2020 kl. 12:29
Af Kristian Jørgensen

Tabet af entréindtægter vil få store konsekvenser for museerne, hvis nedlukningen på grund af corona-smittefaren bliver langvarig.

arrow Læs også: Museer ønsker sig ikke en hurtigere genåbning

Når Vikingeskibsmuseet atter åbner, kan det blive som et mindre museum, fordi man mangler indtægterne fra publikum, som udgør to tredjedele af museets økonomi.

Hos Romu, der tæller 10 udstillingssteder, vil en langvarig nedlukning også få store konsekvenser og koste medarbejdere.

Ikke mindst fordi museumskoncernen ikke er omfattet af nogle af de hidtidige hjælpepakker og ligesom Vikingeskibsmuseet ikke har pengereserver at tære på.

- Sådan en selvejende institution med et almennyttigt sigte har ikke samlet penge på kistebunden gennem mange år, for det skulle jo bare gå i nul, og man skulle ikke give overskud til nogle aktionærer. Derfor står vi nu her, siger Romus direktør, Morten Thomsen Højsgaard.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk