30. maj 2020
Formanden for Gundsømagle Landsbyråd, Palle Gram, håber, at nye kræfter har lyst til at løfte byfesten i byen, så landsbyrådet kan løse andre opgaver. Foto: Lars Kimer
Formanden for Gundsømagle Landsbyråd, Palle Gram, håber, at nye kræfter har lyst til at løfte byfesten i byen, så landsbyrådet kan løse andre opgaver. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyråd vil aflastes: Hvem vil overtage byfesten?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyråd vil aflastes: Hvem vil overtage byfesten?
Roskilde - 12. oktober 2019 kl. 18:07
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad skal der sker med byfesterne i Gundsømagle? Byens landsbyråd har valgt at se, om der ikke er andre ildsjæle i byen, som vil overtage festerne, så landsbyrådet kan samle kræfterne om andre projekter, der kan gavne byen med lidt mere end 2000 indbyggere.

arrow Læs også: Ny forening vil lave sjove ting i Gundsømagle

- Det har været virkeligt sjovt at stå for byfesterne, lige fra vi startede i 2009 i nogle små telte fra Harald Nyborg til »Sussi & Leo« festen i 2010, og videre til, at festen voksede sig større og større. Vi har virkelig følt, at borgerne er glade for festerne - og de traditioner, den har skabt, f.eks. Gundsømagle Løbet, det store gratis morgenbord og den afsluttende gallafest med levende musik. Men i bestyrelsen bliver vi også ældre, og andre store opgaver presser sig på. Derfor vil vi gerne give stafetten og ansvaret videre til nye og yngre kræfter i byen, siger formand Palle Gram, som hellere så, at landsbyrådet bruger kræfterne på fx byforskønnelse og udarbejdelse af en helhedsplan for byen.

Er det her så dødsstødet til festerne, som mange ellers har haft glæde af? Ikke ifølge formanden.

- Nej, det ser jeg ikke! Landsbyrådet har allerede for to år siden udarbejdet manualer og vejledninger i at håndtere en byfest, med oplysninger om kontakter, ansøgninger om tilskud og mange andre gode råd. Og rigtig mange af de frivillige, der gennem årene har været med, vil givetvis gerne fortsætte med arbejdet - suppleret med nye kræfter, siger han.

Palle Gram håber, at man kan etablere en ny forening, måske under navnet Gundsømagle Byfest.

- Jeg kunne forestille mig, at man dannede en ny forening, »Gundsømagle Byfest«, hvis eneste formål er at afholde den årlige byfest. De involverede skulle være repræsentanter fra byens mange foreninger, herunder idrætsorganisationerne. Herefter må hele konceptet revurderes, og de nye kræfter har måske ideer og nye tiltag, som kan gøre byfesterne endnu mere attraktive, og måske også give et overskud til foreningerne, siger han.

Landsbyrådet opfordrer alle i byen med interesse for sagen om at tilmelde sig det stormøde, som holdes i byens forsamlingshus mandag den 21. oktober klokken 19. Interesserede kan på forhånd kontakte Erik W. Nielsen på tlf. 40 15 14 31 eller mail erikwendelnielsen@gmail.com

arrow Banko for hele familien: - Det skal sparke røv
11. november 2019 kl. 18:25 Opdateret: kl. 13:15
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk