30. maj 2020
Landsbyrådet i Gundsømagle er så træt af de manglende busplaner, at formand Palle Gram og et par andre frivillige her til morgen gik i gang med at sætte busplaner op på alle 14 stoppesteder i landsbyen.
Landsbyrådet i Gundsømagle er så træt af de manglende busplaner, at formand Palle Gram og et par andre frivillige her til morgen gik i gang med at sætte busplaner op på alle 14 stoppesteder i landsbyen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyråd trodser Movia - sætter busplaner op i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyråd trodser Movia - sætter busplaner op i dag
Roskilde - 26. februar 2019 kl. 10:33
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Buskunderne i Gundsømagle skal vide, hvornår bussen kører. Byens landsbyråd er så træt af, at Movia mener, at god service er stoppesteder uden køreplaner, at rådet har besluttet at sætte deres egne køreplaner op. Det skete i dag (tirsdag, red.).

arrow Læs også: - Har Movia ramt en forkert tast i deres regneark?

- Vi drøftede de manglende planer på vores seneste bestyrelsesmøde, og der var bred enighed om, at besparelsen fra Movias side er en helt uacceptabel serviceforringelse. Der findes mange ældre borgere i byen uden smartphones - eller adgang til internettet, og det hænder da også af og til, at turister uden kendskab til de eksisterende bus tider gæster byen, siger landsbyrådets formand, Palle Gram.

Samme dag, som mødet blev holdt, blev der lagt kopier af de aktuelle busplaner til fri afhentning foran landsbyrådets kontor i bycenteret. I dag gik landsbyrådet så skridtet videre ved også at hænge skilte op med de aktuelle afgangstider ved hvert enkelt busstoppested i byen.

- Vi har vurderet, at det var en overkommelig opgave at opsætte de nuværende afgangstider for busserne 217 og 358 ved de 14 busstoppesteder, der findes i byen. Det bliver således gjort her fra i dag, tirsdag den 26. februar, og i de kommende dage. Skiltene er hjemmelavede, men plastiklaminerede, så de kan holde til det danske vejr, siger Palle Gram.

Movias træk har i øvrigt vakt undren hos landsbyrådet.

- Vi undrer os i den grad over, at Movia kan få lov til at lave denne serviceforringelse. Vi har dog noteret os, at Roskilde Kommune også er imod besparelsen - som ifølge oplysninger samlet sparer Movia for 1,5 millioner kroner - og at Roskilde Kommune måske senere også selv vil opsætte de manglende tider. Men nu fandt vi, at vi havde mulighed for at handle hurtigt, forhåbentligt til gavn for vores borgere.

Palle Gram håber på en snarlig løsning på serviceforringelsen og oplyser, at de opsatte skilte er en midlertidig løsning, og de vil ikke blive opdateret, når der kommer nye køreplaner eller ændringer.

- Vi håber på en løsning inden da, fra enten Roskilde Kommunes side - eller fra Movias side.

arrow Vanvittig dyrt at få buskøreplaner tilbage i Roskilde
15. juni 2019 kl. 05:23 Opdateret: kl. 19:58
arrow Formænd: Løsning om køreplan fra Movia er håbløs
04. april 2019 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:11
arrow Busser: Politikere vil have køreplaner i papir tilbage
14. februar 2019 kl. 06:01 Opdateret: kl. 14:30
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk