21. november 2017
Landsbyrådet i Gundsømagle stoppede her til morgen alle de skolebørn, som cykler i skole. Det gjorde de for at sætte fokus på vigtigheden af at være til at se i mørket og for at sætte fokus på byens farligste kryds, som alle de cyklende elever skal passere.
gallery icon

Se billedserie

Landsbyrådet i Gundsømagle stoppede her til morgen alle de skolebørn, som cykler i skole. Det gjorde de for at sætte fokus på vigtigheden af at være til at se i mørket og for at sætte fokus på byens farligste kryds, som alle de cyklende elever skal passere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyråd satte igen fokus på farligt kryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyråd satte igen fokus på farligt kryds
Roskilde - 12. januar 2017 kl. 11:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den mørke morgenstund var frivillige fra Gundsømagle Landsbyråd torsdag morgen igen på gaden for at sætte fokus på sikkerheden for de mange børn, som cykler til skole. Landsbyrådet havde taget opstilling på cykelstien en lyskegles afstand fra byens farligste kryds Hejnstrupvej/Gundsømagle Parkvej. Her fik de hilst på rigtig mange skolebørn.

- Vi stoppede 113 cyklende skolebørn, forærede dem et flot diodearmbånd med blinkende dioder og en pose med nogle selvlysende egekugler til cyklen og en seddel til børnenes forældre om trafiksikkerhed, lyder det fra Kirsten Jakobsen fra landsbyrådets trafikgruppe.

Der var kun seks børn uden lys på cyklen.

- Det er klar forbedring fra sidste år, hvor der var 15 uden lys ud af 126 cyklende børn, siger Kirsten Jakobsen.

Med til begivenheden var også lokalbetjent Asger Villumsen, som uddelte advarsler til børnene uden lys.

- Hejnstrupkrydset er med i den nye cyklistplan 2017 for Roskilde Kommune, hvor der foreslås en hævet vejflade, og sammen med de 40 km /t i krydset, som kom i sommer, vil det få farten ned. Men bare fordi det står i cyklistplanen, er det ikke sikkert, det er det første, som der bliver fundet penge til. Derfor mener vi i landsbyrådet, at denne aktion, som både vil hjælpe på skolebørnenes synlighed i trafikken, men også måske fremmer prioriteringen af Hejnstrupkrydset, er væsentlig, siger Kirsten Jakobsen.

Der var også opbakning til begivenheden fra Margretheskolen, som stillede med lærer Camilla Skovgaard og skoleleder Lone Marker og fra byrådet deltog også Marianne Kiærulff (V), Morten Gjerskov (S) og Torben Jørgensen (S).

Der går cirka 400 elever på Margretheskolen, og ud fra morgenens tal så bliver cirka 75 procent af dem tilsyneladende kørt i skole på en dag som denne.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk