29. september 2020
Roskilde Lærerforenings formand Tina Svarre Hasselager håber, at medlemmerne stemmer for den ny arbejdstidsaftale, som KL og Danmarks Lærerforening er blevet enige om efter syv års slagsmål. Foto: Kenn Thomsen
Roskilde Lærerforenings formand Tina Svarre Hasselager håber, at medlemmerne stemmer for den ny arbejdstidsaftale, som KL og Danmarks Lærerforening er blevet enige om efter syv års slagsmål. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærerformand glæder sig over ny aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerformand glæder sig over ny aftale
Roskilde - 12. august 2020 kl. 18:01

Roskilde: Formanden for Roskilde Lærerforening Tina Svarre Hasselager erklærer sig »rigtig glad« over, at det endelig er lykkedes KL og Danmarks Lærerforening at blive enig om en ny arbejdstidsaftale.

arrow Læs også: Debat: Lærerforening: Ukloge rammebesparelser i Roskildes folkeskoler

- Der tegner sig nogle rigtig gode linjer med den ny aftale. Jeg er glad for, at vi er tilbage på sporet som en seriøs samarbejdspartner og ikke skal være underlagt en lovgivning, siger hun med henvisning til arbejdstidsloven, som blev indført efter KLs lockout af lærerne og regeringsindgrebet i konflikten i 2013.

Siden har parterne forsøgt at nå til enighed om en aftale, men det lykkedes først tirsdag, da KLs topforhandler, Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler, satte sin underskrift ved siden af Anders Bondo Christensen, som efterfølgende annoncerede, at han stopper som formand for Danmarks Lærerforening i forbindelse med næste måneds kongres.

Aftalen skal dog først til aftstemning blandt lærerforeningens medlemmer og skal også godkendes af KLs bestyrelse.

- Jeg håber, den bliver vedtaget, siger Tina Svarre Hasselager, som selv fik forhandlet en lokal arbejdstidsaftale på plads med Roskilde Kommune i foråret 2019.

Den gælder i to år og løber også i det netop indledte skoleår, men skal genforhandles inden for en overskuelig tidshorisont.

- Vi har aftalt med kommunen, at der skal laves en større evaluering, og vi skal også se på, hvordan den lokale aftale spiller sammen med hovedaftalen. Jeg synes selv, den ny aftale fint kan supplere vores lokale aftale, så vi arbejder fortrøstningsfuldt videre, siger hun.

ahn

arrow Skoler utrygge ved ny fordeling på specialområdet
10. september 2020 kl. 19:26 Opdateret: kl. 14:04
arrow Embedsmændene skal finde besparelserne
10. september 2020 kl. 13:04 Opdateret: kl. 12:58
arrow Besparelser over hele linjen skal sikre penge i kassen
26. august 2020 kl. 06:31 Opdateret: kl. 10:14
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk