17. februar 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lænken er klar når folk er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lænken er klar når folk er klar
Roskilde - 10. maj 2011 kl. 16:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Roskilde: Det er rigtigt svært for mange alkoholikere at tage springet og bede om hjælp til at stoppe drikkeriet. Det ved behandlerne på Lænkens ambulatorium, og derfor gør personalet meget ud af at være klar til at tage imod, så snart en ny person dukker op for at få hjælp.

- Vi vil gerne være sikre på, at ingen går med uforrettet sag. Det er rigtigt svært for de fleste at gå op ad den her trappe første gang. Jeg har hørt folk beskrive det som et barn, der tager sit første skridt. Er der nu nogen til at gribe mig?, siger Birgitte Bidgau-Davidsen, distriktsleder for Lænken i Region Sjælland og alkoholbehandler i Lænken Roskilde, Mogens Følsgaard, tilføjer:

- Loven siger, at folk skal have hjælp inden 14 dage. Her siger vi inden 14 sekunder. Så kan det godt være, at der nogle gange går 14 minutter, men der er altid nogen, der tager imod, og hvis behandlerne er optaget, så kan det være en frivillig, der lige sætter sig ned og tager en kop kaffe med vedkommende. Det vigtigste er, at folk føler sig velkomne og lyttet til. Så får de også tilliden til at tale om alvorlige ting, og de får lyst til at komme tilbage, siger han.

Det er typisk folk i alderen 30 år og opefter, som henvender sig i Lænken. De har haft et forbrug i nogle år, men opdager først, at det er et misbrug, når de får problemer, eller nogen begynder at kommentere drikkeriet. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk