28. september 2021
Peter og Jane Marckmann fra Veddelev har lagt sangen »Ingen havde set det« ud på Facebook.
Peter og Jane Marckmann fra Veddelev har lagt sangen »Ingen havde set det« ud på Facebook.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læge vil sprede håb med coronasang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge vil sprede håb med coronasang
Roskilde - 25. marts 2020 kl. 16:56
Af Lars Ahn Pedersen

Peter Marckmann er til daglig læge på Sjællands Universitetshospital Roskilde, men sideløbende gør han sig også som sangskriver og musiker. Forleden dukkede der en ny melodi op i hans hoved, og da han samtidig havde tankerne fyldt af corona-nyheder og arbejdet med corona-patienter, foreslog hans kone, Jane Marckmann, at sangen skulle handle om corona-krisen.

arrow Læs også: Læge udsender coronasang som single

Ægteparret fra Veddelev har efterfølgende lagt en video ud på Facebook, hvor de begge fremfører sangen »Ingen havde set det«, og deres håb er, at den kan være med til at sprede lidt håb i en ellers svær tid.

- Jeg har prøvet at skrive teksten på en måde, så den mere generelt beskriver, hvad der sker, når der er usikkerhed og fare på færde. Og som også sætter fokus på den glæde, som venter os på den anden side af krisen, siger Peter Marckmann.

Han har med vilje forsøgt at undgå at blive alt for konkret i teksten, så ordet »corona« nævnes på intet tidspunkt. Til gengæld synges der »Hvem ku' vide« i omkvædet, hvilket lyder som »covid«. Det ordspil var dog utilsigtet.

- Jeg havde slet ikke overvejet det, da jeg skrev teksten, siger Peter Marckmann.

Som nævnt kommenterer sangen både på den nuværende situation (»Ansigter vender sig/Undgår al kontakt/Så tydeligt at alle er på vagt«), men ser også frem til den dag, hvor det hele er overstået (»Når stormen den har lagt sig/Og hjertet fundet fred/Vil jeg altid ha' fortællingerne med«).

- Jeg er glad for sangen, fordi den passer på den aktuelle situation, men også kan bruges senere i andre sammenhænge, siger Peter Marckmann.

arrow Overlæge giver op over Sundhedsplatformen
27. marts 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 18:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk