18. februar 2019
Lægehuset i Jyllinge oplever stadig, at der er borgere i Jyllinge Nordmark, som har det psykisk dårligt som følge af stormfloderne. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Lægehuset i Jyllinge oplever stadig, at der er borgere i Jyllinge Nordmark, som har det psykisk dårligt som følge af stormfloderne. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læge: Stormflodsramte har stadig ondt i psyken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge: Stormflodsramte har stadig ondt i psyken
Roskilde - 22. juni 2017 kl. 06:11
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stormen Urd og de efterfølgende vandmasser sætter fortsat sine spor i befolkningen i det lavtliggende område i Jyllinge Nordmark. Det kan man se i byens lægehus, hvor de fem læger fortsat får besøg af patienter, som slås med de psykiske følger af stormfloden. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Prisfald på å-dige gør prisen mere spiselig

- Vi har cirka 10 patienter, som kæmper med svære psykiske problemer som følge af stormfloderne. Vi har flest besøgende i stormflodssæsonen, men vi ser faktisk patienter med stormflodsrelaterede psykiske problemer året rundt, siger læge Thomas Søgaard.

Thomas Søgaard er helt sikker på, at lægehuset vil blive ved med at opleve en strøm af patienter for hvem psykiske problemer som følge af stormfloderne.

- Som med alle slags stress, så er den bedste måde at slippe af med stressen, at få fjernet årsagen. Jeg kan ikke sige det klart nok. Disse mennesker får ikke ro i sjælen, før der er bygget et dige. Og de får i virkeligheden nok først rigtig ro, når de så har oplevet en stormflod, hvor diget har vist, at det virker. Så min opfordring er »se at få bygget den kystsikring«. Det vi laver her hos os er symptombehandling. Det er beroligende medicin, piller eller henvisning til psykologer, siger han.

arrow Kystsikring: Mindst to vintre mere uden sikring
04. maj 2017 kl. 13:28 Opdateret: kl. 13:28
arrow Kystsikring: Til dig der tror hele Jyllinge står under vand
25. april 2017 kl. 07:08 Opdateret: kl. 11:33

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk