27. september 2020
Mens Jesper Larsen fra LLO understreger, at det er vigtigt, at det er kommunen, der hyrer et firma, der skal undersøge lejemål for skimmelsvamp, så lader man i Roskilde Kommune boligselskabet stå for det. Kristianslund er en af de afdelinger, hvor man har måtte renovere for skimmelsvamp.
Mens Jesper Larsen fra LLO understreger, at det er vigtigt, at det er kommunen, der hyrer et firma, der skal undersøge lejemål for skimmelsvamp, så lader man i Roskilde Kommune boligselskabet stå for det. Kristianslund er en af de afdelinger, hvor man har måtte renovere for skimmelsvamp.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LLO om skimmelsvamp: Kommunen gør det ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LLO om skimmelsvamp: Kommunen gør det ikke godt nok
Opdateret 23. februar 2014 kl. 14:12
Roskilde - 22. februar 2014 kl. 11:12
Af Malene Koops Grønborg

Roskilde: De mange klager om skimmelsvamp i lejligheder i Boligselskabet Sjællands lejemål både i Roskilde og andre steder på Sjælland kan langt fra tælles på to hænder.

arrow Læs også: Boligselskab vil ikke gøre mere for Majbritt

LLO og Roskilde Kommune er dog slet ikke enige i, hvordan processen skal foregå. For Roskilde Kommune mener, at det er boligselskabet, der skal finde et firma til at undersøge forekomsten af skimmelsvamp i lejlighederne, og det er forkert, siger LLO.

- Det passer ikke. Det kan godt være, der er en god mening bag det her hos kommunen, men der er jo ingen tvivl om, at lejeren er bedst beskyttet, hvis man sørger for, at de implicerede hele vejen igennem er uvildige organer. Det er helt klart det bedste, hvis det er kommunen, der hyrer det firma, der skal undersøge lejemålet for skimmelsvamp. Det er jo klart, at det ikke er så rart, at det er boligselskabet, for så kan firmaet jo nemt komme i lommen på det her boligselskab. Det er da åbenbart for enhver, siger cheføkonom i LLO, Jesper Larsen til DAGBLADET Roskilde.

- Det svarer til, at hvis der er problemer med funktioner i svinestaldene og Veterinærtilsynet så siger producenten, at vedkommende selv må finde nogen, der kan undersøge ham eller hende. Så vil forbrugeren da sige: »Hallo, hvad er det der foregår?«. Vores synspunkt er, at vi får den mest trygge proces i det her, hvis det er kommunen, der både udpeger og betaler det firma, der skal bruges, og betaler for den undersøgelse, der skal laves af skimmelsvamp, lyder det fra Jesper Larsen.

Læs meget mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

arrow Boligselskabet undersøger sagen
22. februar 2014 kl. 09:07 Opdateret: kl. 13:17
arrow Andre beboere: Vi har også skimmelsvamp
22. februar 2014 kl. 08:34 Opdateret: kl. 13:17
arrow Majbritt og Victor blev syge af skimmelsvamp
22. februar 2014 kl. 07:19 Opdateret: kl. 14:12
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk