22. oktober 2021
Ved fælles hjælp løste beboerne i Strandgade-kvarteret den fælles opgave, det bliver at rejse kystsikringen omkring deres boliger, når vandet i fjorden begynder at stige. Foto: Steen Østbjerg
gallery icon

Se billedserie

Ved fælles hjælp løste beboerne i Strandgade-kvarteret den fælles opgave, det bliver at rejse kystsikringen omkring deres boliger, når vandet i fjorden begynder at stige. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kystsikring rejst på en time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystsikring rejst på en time
Roskilde - 10. december 2017 kl. 12:34
Af Steen Østbjerg

Forberedelserne har stået på længe - faktisk i de fire år, der er gået, siden Bodil pressede vandet op i 207 centimeter over daglig vande - men det lange tilløb stod heldigvis i skærende kontrast til, hvor legende let det gik at rejse den kystsikring, som ved kommende stormfloder vil sikre, at beboerne i Strandgade sammen med roklubben og sejlklubben kan være helt trygge.

arrow Læs også: Digeformand: Tillykke til alle i hele området

Lørdag formiddag blev det spritnye kystsikringsanlæg ved havnen i Roskilde indvidet. Det skete med en beredskabsøvelse, hvor beboerne for første gang skulle samle det store puslespil, og selv om der er hundredvis af brikker, gik det imponerende godt. En times tid tog det, før alt var på plads.

- Og næste gang kan vi gøre det meget hurtigere, konstaterede digelagets formand Flemming Østergaard.

Kystsikringen i Roskilde inderhavn inkluderer ikke Kællingehaven, men sikrer området fra Strandgade inklusive Roskilde Sejlklubs klubhus til og med roklubbens klubhus indtil en vandstand på 230 centimeter over daglig vande. Det fysiske anlæg består af en betonmur, der er gennembrudt flere steder for passage, og i tilfælde af højvande lukkes passagerne. Første sættes der stolper i, og dernæst lægges vandrette lægter af aluminium vandret oven på hinanden i mellemrummene mellem stolperne. Det var den øvelse, beboerne i kvarteret bestod i dag.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Kystsikring: Nabokommuner skal ikke betale
28. januar 2018 kl. 12:26 Opdateret: kl. 17:40
arrow Kystsikring: Andre steder er der bygget uden brugerbetaling
28. januar 2018 kl. 11:58 Opdateret: kl. 17:40
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk