21. august 2019
Miljø- og Fødevareklagenævnet har nu sagt god for den fysiske udformning af et kystsikringsprojekt ved Jyllinge Nordmark. Foto: Lars Kimer
Miljø- og Fødevareklagenævnet har nu sagt god for den fysiske udformning af et kystsikringsprojekt ved Jyllinge Nordmark. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kystsikring: Mindst to vintre mere uden sikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystsikring: Mindst to vintre mere uden sikring
Roskilde - 04. maj 2017 kl. 13:28
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med offentliggørelse af afgørelsen på klagesagerne omkring kystsikringsprojektet i Jyllinge Nordmark er projektet igen rykket et lille skridt i retning af en realisering. Men der er fortsat mange mellemregninger, som skal falde gunstigt på plads, før der kan sættes dato på et første spadestik.

arrow Læs også: Læge: Stormflodsramte har stadig ondt i psyken

- Jeg tør dårligt sige noget om det. Vi har stadig en afgørelse i Fredningsnævnet, der er en formel godkendelse i Kystdirektoratet, en VVM og godkendelse i forhold til både åbeskyttelseslinje og kystbeskyttelseslinje. Det er rigtig mange hvis'er, og jeg har muligvis glemt et par stykker. Men jeg har et lille håb i mit baghoved, som siger spadestik sidst i 2018, siger Joy Mogensen.

Dermed lægges der op til at de to kommende vintre bliver uden sikring for beboerne i området.

En anden hvis er, også, at den seneste afgørelse sender fordelingsnøglen retur til ny behandling. Kort sagt er det endnu ikke afgjort, hvem der skal betale hvad. Det forventer Mogens Hallager fra digelaget dog ikke bliver det store problem.

- Vi skal nok få løst det. Vi er rigtig mange, som vil have løst det her problem, så vi kan gå tilbage til at være det dejlige sted, vi altid har boet, uden at skulle frygte fjord eller å, siger Mogens Hallager.

Hvor meget beboerne skal betale hver især, svæver lidt i vinden.

- Vi har ikke haft projektet i udbud, før vi har haft det, så ved vi jo ikke, hvad det koster. Vi kan estimere, men også kun det. Så det er umuligt at sige, om det kommer til at koster 10, 20 eller 50 kroner mere om måneden per husstand. At beboerne i Tangbjerg ikke skal betale til østdiget, er i virkeligheden ikke mange penge. Det er 34 husstande, som ikke skal betale til den billigste dem af hele kystsikringsprojektet, siger Joy Mogensen.

Udbuddet af projektet forventer hun kommer i det tidlige forår i 2018.

arrow Prisfald på å-dige gør prisen mere spiselig
10. juni 2017 kl. 11:06 Opdateret: kl. 17:13
arrow Kystsikring: Til dig der tror hele Jyllinge står under vand
25. april 2017 kl. 07:08 Opdateret: kl. 11:33
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk