22. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kystsikring: Entreprenør har fået »nøglerne« til Nordmarken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystsikring: Entreprenør har fået »nøglerne« til Nordmarken
Roskilde - 18. september 2018 kl. 11:43
Af Lars Kimer

Der er første spadestik på kystsikringsprojektet, der skal sikre 468 ejendomme i Jyllinge Nordmark mod oversvømmelser, fredag den 12. oktober.

arrow Læs også: Initiativ til særlov for hurtig kystsikring

Men her til morgen var der også en milepæl i projektets historie. Klokken ni fik entreprenørfirmaet Aarsleff, som skal bygge kystsikringen »nøglerne« til området. Der var nemlig arealoverdragelse, og fra nu af og frem mod den 12. oktober vil Aarsleff omdanne området til en byggeplads.

Den 12. oktober håber formand for digelaget Philip Lange Møller, at rigtig mange fra området - også gerne fra det mere tørskoede Jyllinge - vil komme forbi og være med til at fejre det første spadestik. Spadestikket tages klokken 16, hvor der var plads i borgmester Joy Mogensens kalender.

- Det bliver for enden af Marskvænget, der hvor slusen skal bygges, at vi tager spadestikket, siger digelagsformanden,

Philip Lange Møller anbefaler, at alle, der ønsker at deltage i spadestikket, lige sætter lidt ekstra tid af til at nå engen for enden af Marskvænget.

- Vi vil meget gerne, at folk parkerer på Osvej Vest eller på p-pladsen for enden af Osvej Vest. Det bliver kaos, hvis alle vil i bil ned ad Marskvænget, siger han.

Spadestikket bliver i den grad et Jyllinge Nordmark-spadestik. Alle der har en skovl eller spade inviteres til at tage den med, så alle kan tage et fælles spadestik.

- Det her er i den grad et fælles projekt, så spadestikket tager vi også i fællesskab. Kommunens materielgård kommer med alle de spader og skovle, de kan finde, men tag bare eget værktøj med, siger han.

arrow Kystsikring: Hvad nu?
16. april 2019 kl. 07:23 Opdateret: kl. 11:11
arrow Genvejen er endt med at blive en omvej
15. april 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 12:44
arrow Hvad nu? Uvished efter afblæst digeprojekt
13. april 2019 kl. 05:10 Opdateret: kl. 19:10
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk