17. oktober 2021
Antallet af deltagere til Smuk Kvindeløb har været faldende over de seneste år, og det er ikke sikkert, at arrangementet løber af stablen igen næste år.
Antallet af deltagere til Smuk Kvindeløb har været faldende over de seneste år, og det er ikke sikkert, at arrangementet løber af stablen igen næste år.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindeløbets fremtid overvejes af arrangør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindeløbets fremtid overvejes af arrangør
Roskilde - 08. september 2021 kl. 17:55
Af Lasse Petersen

Omkring 300 tilmeldte deltog tirsdag i årets Smuk Kvindeløb i Roskilde, som både startede og sluttede i aftensolen ved Vikingeskibsmuseet.

arrow Læs også: Se billederne: Kvindeløberne indtog igen Roskilde

I stævnets storhedstid kunne arrangørerne melde om alt udsolgt og 2000 deltagere, mens der til 2019-udgaven var godt 800 tilmeldte. Holdt op mod tidligere løb er der dermed sket et tydeligt nedsving i fremmødet, men der kan være flere årsager til det markante frafald til årets løb, lyder det.

- Der sker for meget, og alting er udskudt til september. Folk er måske ikke rigtigt kommet op i omdrejninger. Og så er der jo Royal Run på søndag. Måske trækker det lidt mere, end vi gør, siger stævneleder Ane Veierskov fra Orienteringsklubben Roskilde, der arrangerer Smuk Kvindeløb i Roskilde.

Faldende deltagerantal

Alligevel er den generelt dalende tilslutning et faktum, og hvor der tidligere har været kvindeløb i en lille håndfuld danske byer, er det i dag kun i Roskilde og Hillerød, at motionsløbet fortsat arrangeres.

- Det er måske fadet lidt ud. Jeg tror, at aldersklassen er fulgt med op, og på 15 år er der nogle, der falder fra, mens de unge måske ikke lige er til det her, siger Ane Veierskov, der også påpeger, at motionsløb af denne type har udviklet sig over årene.

Planerne for fremtiden vil arrangørerne nu sætte sig og kigge på oven på årets arrangement. Men det er ikke en selvfølge, at kvindeløbet vender tilbage i 2022.

- Nu må vi se. Der bliver lavet et stort arbejde af medlemmerne fra orienteringsklubben for at afvikle det her, og det kommer jo af et pænt overskud, som også bruges til vores ungdomsafdeling og til at promovere orienteringsløb. Så det må vi finde ud af, siger Ane Veierskov.

arrow Minister talte til kvindeløb: - Min graviditet er noget personligt
03. september 2019 kl. 19:29 Opdateret: kl. 18:59
arrow Billeder: Kvindeløb for 10. gang
05. september 2018 kl. 05:48 Opdateret: kl. 08:46
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk