20. oktober 2021
Zonta Roskilde vil give et legat på 10.000 kroner til en kvinde, som har valgt en håndværksuddannelse for at opmuntre flere kvinder til at søge disse fag. Billedet her er fra Skills Stafet, der er erhvervsskolernes forsøg på at lokke 8. klasser til at vælge dem.
Zonta Roskilde vil give et legat på 10.000 kroner til en kvinde, som har valgt en håndværksuddannelse for at opmuntre flere kvinder til at søge disse fag. Billedet her er fra Skills Stafet, der er erhvervsskolernes forsøg på at lokke 8. klasser til at vælge dem.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde-netværk uddeler håndværkerlegat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde-netværk uddeler håndværkerlegat
Roskilde - 10. oktober 2021 kl. 11:14

Kvinde-netværket Zonta Roskilde uddeler hvert år et legat og har besluttet, at det i år skal støtte kvinder, der har valgt en håndværksuddannelse.

arrow Læs også: Se billederne: Julemarked i en coronatid

For at få legatet på 10.000 kroner er det en betingelse, at modtageren enten studerer eller bor i Roskilde, og at vedkommende studerer et af de håndværksfag, der er nævnt i ansøgningsskemaet. Historisk set har denne type uddannelser et lavt optag af kvinder, og Zonta ønsker derfor at give disse kvinder anerkendelse og være med til at inspirere flere kvinder til at søge ind på disse uddannelser.

Krav til ansøgere

Der vil ved tildeling af legatet blive lagt vægt på, om ansøgeren i sin studietid har udvist stor personlig og faglig udvikling, og/eller har udvist socialt engagement samt beskæftiget sig med frivilligt arbejde i forhold til uddannelsesstedet og de medstuderende.

Ansøgningen skal være modtaget senest mandag den 1. november. Ansøgningsskemaet og samtykkeerklæringen med underskrifter kan hentes på hjemmesiden roskilde.zonta.dk/legater

Skemaet skal udfyldes af læreren i samarbejde med den elev, der indstilles. Efter udfyldelse sendes det som en samlet PDF til zontaroskilde@gmail.com

Legatmodtageren får personligt besked om tildeling af legatet, og navnet vil efterfølgende blive offentliggjort.

Hvad er Zonta?

Zonta International er en uafhængig international NGO, der arbejder for at styrke kvinders position økonomisk, politisk og juridisk samt sundheds- og uddannelsesmæssigt.

Zontas støtte til kvinders uddannelse sker primært gennem tildeling af legater til uddannelsesprojekter både nationalt og internationalt.

Zonta Roskilde blev stiftet i 1987 som en afdeling under Zonta International og består i dag af 27 kvinder med forskellige baggrunde. Der holdes medlemsmøder den fjerde onsdag i hver måned året rundt, og legatmodtageren vil blive inviteret med til et af møderne.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk