27. september 2020
Syv forskellige kunstnere fra Atelier Under er repræsenteret i dette rum i Palæfløjen, som viser udstillingen »Roskilde UNDERværker«. Skulpturerne i forgrunden er lavet af Joan Møllegaard. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Syv forskellige kunstnere fra Atelier Under er repræsenteret i dette rum i Palæfløjen, som viser udstillingen »Roskilde UNDERværker«. Skulpturerne i forgrunden er lavet af Joan Møllegaard. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstnere kommer op fra kælder og frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstnere kommer op fra kælder og frem i lyset
Roskilde - 05. august 2020 kl. 15:49
Af Lars Ahn Pedersen

I mere end 20 år har en gruppe kunstnere haft værksted og udstillingslokale i kælderen på den gamle spritfabrik, og når de har bevæget sig op til overfladen, har det som regel været enkeltvis eller i mindre grupper. Men når Atelier Under indtager Roskilde Kunstforenings lokaler i Kunsthuset Palæfløjen med udstillingen »Roskilde UNDERværker«, er ni ud af de 10 tilknyttede kunstnere repræsenteret.

arrow Læs også: Hold afstand: Kunstforening holder udendørs fernisering

- Vi har tidligere udstillet sammen i virksomheder, men det er første gang, vi laver en fællesudstilling i eget regi, hvor vi ikke er hos os selv, siger en af kunstnerne i Atelier Under, Jan Brolykke.

Om udstillingen
  • »Roskilde UNDERværker« er arrangeret af Atelier Under i samarbejde med Roskilde Kunstforening.
  • Udstillingen kan ses i Kunsthuset Palæfløjen, Stændertorvet 3C, Roskilde fra 8. august til 6. september.
  • Der er fernisering lørdag 8. august kl. 12-14.
  • Følgende kunstnere medvirker: Lisbeth Fabricius Johannsen, Stork Majgaard, Joan Møllegaard, Aske Kraul, Lilian Dørge, Kirsten Duus, Mette Udengaard, Jan Brolykke og Annelise Jensen.
  • Der bliver arrangeret Artist Talk onsdag 19. august og onsdag 2. september kl. 19-21 i Palæfløjen.
Nye omgivelser

Udstillingen skulle egentlig være åbnet før sommerferien, men da Palæfløjen først genåbnede den 10. juni, er den blevet skubbet til nu.

- Vi har virkelig glædet os til at komme her, og nogle af os har arbejdet på værker til udstillingen i lang tid og haft dem stående klar i flere måneder, siger Jan Brolykke.

Nogle af kunstnerne har prøvet at udstille i Palæfløjen før i andre sammenhænge eller er kommet som gæster, så lokalerne er ikke ukendte for dem.

- Det er nogle fantastiske lokaler, og det ser altid anderledes ud, når de hænger på »fremmede« vægge. Værkerne kommer mere til sin ret her, for når vi udstiller i vores egne lokaler, er det også der, hvor vi har vores værksteder, siger Jan Brolykke.

Sammenhæng

Når en udstilling indeholder flere kunstnere, plejer hver kunstner at få sit eget afsnit, men Atelier Under har valgt at blande kortene, så værkerne står mellem hinanden. Det har stillet krav til, hvilke værker der er taget med, for de har skullet passe ind i en sammenhæng. Til gengæld har det for eksempel betydet, at et af rummene indeholder værker af syv forskellige kunstnere.

- Vi håber, det kan være med til, at vi finder et nyt publikum, som ikke kommer i atelieret, siger Jan Brolykke.

arrow Kunstudstilling får en ny chance
10. juni 2020 kl. 16:29 Opdateret: kl. 11:52
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk