21. august 2019
Trykket på kunstgræsbanen i Himmelev har været så stort, at den faktisk er slidt helt op, konkluderer en analyse om kunstgræsbaner fra Roskilde Kommune. Foto: Mie Neel
Trykket på kunstgræsbanen i Himmelev har været så stort, at den faktisk er slidt helt op, konkluderer en analyse om kunstgræsbaner fra Roskilde Kommune. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgræs til alle bliver noget af et kunststykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgræs til alle bliver noget af et kunststykke
Roskilde - 18. august 2018 kl. 08:32
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har været glidende tacklinger og hårde nærkampe i kampen om at komme forrest i køen til de penge, som mere eller mindre er blevet lovet til kunstgræsbaner rundt om i Roskilde Kommune.

arrow Læs også: Kunstgræs - fremtidens miljøsvineri?

Men nu ligger forvaltningens analyse med en prioritering klar, og den har politikerne i kultur- og idrætsudvalget så behændigt sparket til hjørne ved at gøre den til en del af budgetforhandlingerne.

- Jeg vil være meget skuffet, hvis ikke der kommer penge på budgettet for 2019 til kunstgræsbaner. Hvor mange der kommer, må forhandlingerne vise, siger formand for udvalget Claus Larsen (S).

Og der hersker næppe tvivl om, at man først vil se pengene brugt i Svogerslev og i Himmelev. Svogerslev har faktisk tidligere stået på budgettet til en kunstgræsbane, men så lavede politikerne en pulje til bredere idrætsformål ud af pengene, og med ét var den kunstgræsbane væk. Nu ligger den først for, hvis man ser på de fem baner, som forvaltningen har valgt at prioritere. Hver ny bane står p.t. til at koste 6,1 millioner kroner.

Banerne i Svogerslev ligger et sted, som tit lider af for meget vand, og så tæller det ikke ned, at Lokale- og Anlægsfonden har lovet at finansiere LED-belysning på banen i Svogerslev.

- I min optik er det i Svogerslev, vi skal begynde med en ny bane. Om den så kommer før, efter eller samtidig med, at vi skal bruge penge på renovering af eksisterende baner, det må vi se på, siger Claus Larsen.

Netop renoveringen står det grelt til med den eksisterende kunstgræsbane i Himmelev. Den er praktisk talt kaput.

Dette er en forkortet artikel fra DAGBLADET Roskildes lørdagsudgave den 18. august. Du kan købe adgang til hele avisen her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Udsigt til mindst to nye kunstgræsbaner
29. august 2018 kl. 20:50 Opdateret: kl. 20:58
arrow Mangel på kunstgræs: 12-årige må træne klokken 20
30. januar 2018 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:10
arrow Kontroversielt kunstgræs på vej
02. juni 2012 kl. 11:10 Opdateret: kl. 08:18
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk