28. september 2020
Det nye Kunstens Hus ved Kildegården i Roskilde er omtalt som en af verdens mest interessante bygninger i 2019 i det anderkendte internationale tidsskift Wallpaper. Foto: Rasmus Hjortshøj
gallery icon

Se billedserie

Det nye Kunstens Hus ved Kildegården i Roskilde er omtalt som en af verdens mest interessante bygninger i 2019 i det anderkendte internationale tidsskift Wallpaper. Foto: Rasmus Hjortshøj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstens hus fremhæves af internationalt magasin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstens hus fremhæves af internationalt magasin
Roskilde - 26. januar 2019 kl. 16:51
Af Katrine H. Kristensen

En af de mest interessante nye bygninger i år. Det kan Kunstens hus ved Kildegården i Roskilde prale af at være blevet udnævnt til af det internationale tidsskrift Wallpaper.

arrow Læs også: Mere hæder til Kunstens Hus

Huset blev indviet i september 2018 og rummer både undervisning, koncerter og udstillinger.

- Det er en stor anerkendelse, at der er nogle, der har lagt mærke til ens arbejde. Man er da stolt af, at et mindre byggeri kan få international anerkendelse. Samtidig er vi også rigtig glade for, hvor godt brugerne af huset har taget imod det, siger arkitekt Johnny Svendborg fra Svendborg Architects, som var med til at designe Kunstens hus.

Udover Svendborg Architects har landskabsarkitekterne BOGL og ingeniørfirmaerne Regnestuen og Spangenberg & Madsen, været med til at redesigne Kildegårdens torv og bygge det nye Kunstens Hus, som er blevet støttet af Lokale- og Anlægsfonden.

- Der skal rigtig mange dygtige folk til at skabe en god arkitektur, og det har der virkelig været i arbejdet med Kunstens hus, hvor alle parter har ydet en kæmpe indsats, siger Johnny Svendborg.

»Kunstens hus er placeret subtilt som et centralt element i et nyt urbant landskab, hvor det præsenterer en nutidig figur af metal, træ og beton. Store åbninger forbinder huset problemfrit med de udendørs arealer i den samlede plan, samtidig med at der er masser af lys indeni«, står der endvidere i Wallpaper, som ligeledes påpeger Kunstens hus' minimalistiske interiør, som bevarer en blød industriel følelse, samtidig med den er skarp og elegant med betongulve, tømmerlofter og naturligt lys, samt for rummenes fleksibilitet.

Visionen for Kunstens hus har været at skabe et moderne byggeri samtidig med, at det skal passe ind i Kildegården.

- Det handler om at finde en balancegang mellem at have respekt for stedet, så byggeriet passer ind og samtidig tør sætte sit eget præg på det. Kunstens hus er et specielt hus, som har mobile vægge med hjul, der gør, at man kan lave om på indretningen. Områder og funktioner kan skifte plads, udvides og indskrænkes alt efter behov. På den måde kan det gå fra at være et klassisk klasseværelse til i særlige lejligheder at blive forvandlet til en udstilling eller foredrag, siger Johnny Svendborg.

Læs mere i DAGBLADET.

arrow Kildegården indviet med sæbebobler og badebolde
07. september 2018 kl. 20:00 Opdateret: kl. 18:47
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk