7. december 2019
Byrådet har bestilt en analyse af fordele og ulemper ved betalingsparkering. For Roskilde Handel er det dog afgørende, at parkering forbliver gratis i bymidten, hvis analysen viser, at det er det, kunderne ønsker. Foto: Kim Rasmussen
Byrådet har bestilt en analyse af fordele og ulemper ved betalingsparkering. For Roskilde Handel er det dog afgørende, at parkering forbliver gratis i bymidten, hvis analysen viser, at det er det, kunderne ønsker. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunderne afgør betalingsparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunderne afgør betalingsparkering
Roskilde - 20. februar 2019 kl. 12:18
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når kommunen gennemfører den varslede analyse af de muligheder, der er forbundet med betalingsparkering, er det ikke kun for at kaste lys over de fordele og ulemper, det medfører.

arrow Læs også: Betalingsparkering skræmmer os ikke

Før valget for 15 måneder siden gav Socialdemokratiet ellers klart udtryk for, at der ikke var nogen planer om at indføre betalingsparkering, men nu giver formanden for plan- og teknikudvalget, Tomas Breddam (S) udtryk for, at spørgsmålet ikke så meget er gratis eller betalt parkering, men snarere at finde en smart model for betalt parkering.

I Roskilde Handel vil man dog kun bakke op om betalingsparkering, hvis det er spiseligt for kunderne.

- Indtil videre har vi den samme holdning, som vi altid har haft, nemlig at vi er en by, der ikke har betalt parkering. Hvis vi skal have betalt parkering, er vi nødt til at have en tilbundsgående parkeringsanalyse, for det er mange år siden, sådan en sidst blev lavet (det var i 2008, red.), og dér er det vigtigt at finde ud af, hvordan kunderne oplever det, og hvad de er klar til. Det er vigtigt for os at lytte til, siger formanden for Roskilde Handel, Torben Stevold.

Hvis analysen viser, at en stor del af dem, der tager bilen for at komme til Roskilde for at handle, vil køre andre steder hen, hvis de skal betale for at parkere, fx efter to gratis timer, mener Torben Stevold, at overvejelserne om betalt parkering bør stoppe. Viser det sig derimod, at det ikke er vigtigt for de fleste kunder i bil at være længe i Roskilde, vil handelen være mere åben over for det.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis

arrow Gør ikke spor!
22. februar 2019 kl. 07:22 Opdateret: kl. 13:54
arrow Betalt parkering er et »betændt« spørgsmål
20. februar 2019 kl. 14:40 Opdateret: kl. 10:28
arrow Se kort: Her skal du betale for at parkere
20. februar 2019 kl. 10:59 Opdateret: kl. 11:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk