18. september 2020
Foto: Per Jensen
Foto: Per Jensen
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konen blev mistænksom: mailadresse fældede drikkevarefusker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konen blev mistænksom: mailadresse fældede drikkevarefusker
Opdateret 14. august 2019 kl. 10:58
Roskilde - 14. august 2019 kl. 10:49
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det betaler sig at have en kone der er vaks ved havelågen. I går faktisk hele 44.526 kroner.

arrow Læs også: Uligevægtig svensker: Råbte »Sieg Heil« og spyttede på folk

En drikkevarer-grossist i Roskilde fik nemlig en noget usædvanlig bestilling.

Firmaet havde kort forinden modtaget en mail fra en navngiven medarbejder, som skrev at han var ansat i Københavns Kommune. Kommunen ønskede en hurtig levering af drikkevarer til et arrangement, hvor en anden leverandør havde brændt dem af. Kort efter mailen ringede en person, der oplyste samme navn som på mailen og ville aftale nærmere om afhentning af bestillingen. Bestillingen var på 44.526 kr og i mailen blev henvist til CVR nummeret på Københavns Kommune.

Firmaejerens kone blev mistænksom, da hun så at der i mailen var anført en mailadresse, hvor der stod .com til sidst. Firmaet kontaktede derfor den navngivne medarbejder i Københavns Kommune for at få bekræftet bestillingen. Københavns Kommune kendte intet til bestillingen og forklarede at de havde en indkøbsaftale, så de aldrig ville bestille varer på den måde.

De falske medarbejdere fra »Københavns Kommune« havde aftalt at varerne skulle afhentes i Roskilde senere på dagen. Politiet holdt derfor klar i nærheden, da to mænd i en varebil indfandt sig på firmaets adresse. De to mænd, begge 24-år og fra Taastrup, blev anholdt, da de henvendte sig hos firmaejeren for at få udleveret varerene. De blev begge taget med til stationen, hvor de blev sigtet for bedrageri og afhørt til sagen.

De nægtede begge forholdet, men forklarede at de var blevet bestilt til at hente varerne. De blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet efterforsker nu sagen for at få belyst, hvem der bestilte varerne.

- Det er virkelig godt set. Den sunde skepsis over for den udsædvanlige bestilling med en mail som virkede mistænkelig har her reddet virksomheden fra et tab, godt set af konen, lyder det fra politiet.

Andre borgere og virksomheder opfordres til at udvise samme sunde skepsis ved atypiske mails fra myndigheder/virksomheder. Kontakt altid afsenderen, hvis du er i tvivl om rigtigheden af mailens indhold.

arrow Eksplosion på asfaltfabrik - mand forbrændt
14. august 2019 kl. 10:31 Opdateret: kl. 10:40
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk