18. juni 2021
Lydmor er blandt de navne, som foreningen KultØst har koncert med i Trekroner til sommer. Hun er med til Roskilde Jam Day den 12. juni, hvor hun også står for en workshop med unge musikere. Foto: PR
Lydmor er blandt de navne, som foreningen KultØst har koncert med i Trekroner til sommer. Hun er med til Roskilde Jam Day den 12. juni, hvor hun også står for en workshop med unge musikere. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncerter i bydel kan blive sommerens lyspunkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncerter i bydel kan blive sommerens lyspunkter
Roskilde - 11. maj 2021 kl. 10:15
Af Lars Ahn Pedersen

Ingen Roskilde Festival, ingen byparkskoncerter, intet airshow. Listen over lokale sommerbegivenheder er skrumpet voldsomt ind på det seneste, men midt i al tristessen har foreningen KultØst meldt sig på banen med sit musikprogram for sommeren.

arrow Læs også: Unge musikere får lov at vokse på Trekroner-scene

KultØst så dagens lys sidste år og har til formål at skabe flere kulturoplevelser i Trekroner. Foreningen lagde ud med to koncerter i august på plænen ved Skademosegård, og de gik godt, selv om det regnede så meget til den sidste koncert med Alberte Winding og Andreas Fuglebæk og Danni Elmo, at musikerne til sidst måtte give op, fordi der kom vand i monitorerne.

- Men selv om det stod ned i stænger, var der stadig omkring 100, der blev siddende foran scenen til det sidste, fortæller Lars Bruun Larsen, formand for KultØst.

Fra fredag til lørdag

Således opmuntret har KultØst brugt efteråret og vinteren på at samle kræfter og få formuleret en egentlig strategi for fremtiden.

- Vi er også i dialog med kommunen om et kulturhus i Trekroner, men ellers har vi set på, hvad vi kan lave af aktiviteter, siger Lars Bruun Larsen.

Resultatet er blevet til fire sommerkoncerter i maj, juni, august og september, og hvor de to koncerter sidste år blev holdt en fredag aften, vil dette års koncerter finde sted om lørdagen.

- Vi har valgt lørdag for at give os selv mere tid. Vi er alle frivillige, og vi kunne godt mærke, at det var hårdt først at være på arbejde og derefter at skulle lave koncert om fredagen, siger Lars Bruun Larsen.

Foreningen KultØst debuterede sidste år med to koncerter og åbnede med Mathilde Falch. Foto: Jens Wollesen

Holdt vejret

Et sidste spændingsmoment var retningslinjerne for store arrangementer, der endte med at komme i vejen for festivalen og byparkskoncerterne, men ikke er et problem for KultØst, der sidste år havde cirka 250 gæster til hver koncert, hvor de sad inddelt i felter foran scenen.

- Det eneste nye er coronapasset, og at vi kan blive nødt til at afvise folk ved indgangen, selv om de har købt billetter, siger Lars Bruun Larsen.

Publikum sad inddelt i felter, da KultØst holdt koncerter på plænen ved Skademosegård i Trekroner i august, og sådan bliver det også til denne sommers koncert, der er spredt ud over fire måneder. Foto: Jens Wollesen

Workshop med Lydmor

KultØsts kunstneriske ansvarlige er Mikkel Anker, der arbejder som lydmand og er produktionsansvarlig på Taastrup Teater. Det har givet ham en række kontakter i musikbranchen, og derfor er det igen nogle store navne, som foreningen kan præsentere.

Der lægges ud med Erann DD den 29. maj, hvor han parres med Jonas Winge Leisner, og derefter fortsættes der den 12. juni med Roskilde Jam Day, hvor der sættes fokus på de unge musikaktører i Roskilde Kommune.

- Vi vil gerne have fat i de unge og hele vækstlaget, så vi har talt med musikskolerne og klubberne, så bandsene kan prøve at stå på en scene med professionel lyd, siger Lars Bruun Larsen.

Der vil være specifikt fokus på at få flere unge piger til at blive musikere, så KultØst vil på Roskilde Jam Day også have en workshop med Lydmor, der slutter dagen af med at give en koncert.

De øvrige koncerter er den 14. august og 18. september med henholdsvis Hymns from Nineveh og Pink Floyd-coverbandet Any Color You Like. Ved koncerten i august kan man også opleve Roskilde-musikeren Tomas Høffding, der i øvrigt har samarbejdet med førnævnte Lydmor ved flere lejligheder. Hun synger blandt andet kor på hans dansksprogede solodebut »Ild, Drømme, Frihed og Fred«.

Roskilde-musikeren Tomas Høffding er kendt fra WhoMadeWho, men har tidligere i år udgivet sit første soloalbum på dansk. Han deltog i sidste uges Alsang i Roskilde på festivalhøjskolen og optræder i Trekroner den 14. august, hvor Hymns from Nineveh også er på plakaten. Foto: Kim Rasmussen

arrow Koncerter skal kickstarte kulturliv i bydel
18. august 2020 kl. 18:15 Opdateret: kl. 12:13
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk