5. april 2020
Spillestedet Paramount på Eriksvej har ofte metalbands på scenen, men de har ikke for vane at spille for børn på skøjter. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Spillestedet Paramount på Eriksvej har ofte metalbands på scenen, men de har ikke for vane at spille for børn på skøjter. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert på vikingeskib og metalskøjtedisko får støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert på vikingeskib og metalskøjtedisko får støtte
Roskilde - 21. november 2019 kl. 20:01
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af 2020 bliver der søsat nogle koncertarrangementer i Roskilde, som ikke ligefrem er hverdagskost.

arrow Læs også: Festival-fejring med tre nye initiativer

Fem koncerter modtager støtte fra en pulje under Musikby 2020-udvalget, der i anledning af Roskilde Festival nummer 50 skal »skabe unikke, publikumsrettede musikoplevelser i fællesskab«. Og det må man sige, der er udsigt til.

Ro i takt

En af koncerterne skal finde sted i vikingeskibe på Roskilde Fjord, hvor publikum skal opleve den »urnordiske« musik, mens de fuldbyrder oplevelsen ved at ro i takt med musikken.

»Paramount on Ice« hedder en anden koncert, som udvalget støtter. Her bliver spillestedet Paramount omdannet til et isdiskotek, hvor børn og unge skal stå på skøjter, mens metalbands optræder på scenen.

Formålet er dels at servere metalgenren for de unge på en ny måde, og dels at de ældste klubbørn skal være til planlægning for at give dem smag for at engagere sig som frivillige.

Jens Wollesen   SJ-MEDIER

Flere puljer

De tre andre begivenheder, der får støtte er:

- En musiklabyrint, der med lyd, lys, fotos og røg skal fortælle om Roskildes musikalske vækstlag til Lysfesten i januar.

- »Humledronedans« af kunstnerfællesskabet TIFUGLEPÅTAGET. Musikere og andre kunstnere vil danse sig gennem bymidten og derigennem fortælle om de folkeslag og kulturer, der er kommet til landet siden Roskilde Festivals start.

- Roskilde Station vil en dag blive forstyrret af musikere fra Råstof Roskilde og performere fra Roskilde Katedralskoles dramahold.

De fem projekter har fået støtte for i alt 305.000 kroner. Puljen til projektet »Roskilde Fremkaldt« er på 400.000 kroner, så der er også penge til markedsføring og produktion af film fra begivenhederne.

Fire ansøgere har fået afslag, fordi de ikke lever op til kravene, men to af dem kan søge en anden pulje under »Alle Tiders Musikby«.

arrow Sans dig vej gennem Roskilde Festivals historie
23. januar 2020 kl. 18:17 Opdateret: kl. 13:53
arrow Kunstner sikrer museum med gode vibrationer
22. januar 2020 kl. 18:42 Opdateret: kl. 13:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk