13. august 2020
Vilvorde er i fuld gang med at eliminere lugtgenerne. Faktisk lugter der slet ikke længere på marken. Foto: Britt Nielsen
Vilvorde er i fuld gang med at eliminere lugtgenerne. Faktisk lugter der slet ikke længere på marken. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kompostlugt kunne ikke forhindres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kompostlugt kunne ikke forhindres
Opdateret 22. juli 2019 kl. 13:43
Roskilde - 22. juli 2019 kl. 13:01
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et sted mellem 15-20 borgere har klaget over lugt i Roskilde i sidste uge. Det viser lidt om, hvor meget de landlige lugte, som ramte næseborerne midt i Roskilde i slutningen af sidste uge, har generet.

arrow Læs også: Solum får 10 dage til at komme med løsninger

Roskilde Kommunes Miljøafdeling har været på flere tilsyn og kan konstatere, at bunker med ikke helt færdigkomposteret kompost på en mark ved Vilvorde er synderen til de ubehagelige lugte.

Miljømedarbejder i Roskilde Kommune, Bente Gjerulff, begyndte denne uge med endnu et lugttilsyn. Hun var også i fredags forbi marken.

- I fredags begyndte de at sprede bunken ud. Det er de færdige med. Det har også lugtet lørdag, kan vi se på de henvendelser, vi har fået, fortæller Bente Gjerulff.

Bente Gjerulff har talt med den medarbejder fra Vilvorde, som har stået for komposten. Hun håber, at komposten bliver pløjet ned i dag mandag, hvis landbrugsskolen kan komme i jorden.

- Det var egentlig meningen, at de skulle pløje fredag, men jorden var for tør. Regnen i weekenden har forhåbentlig gjort pløjning i dag muligt. Der er ikke så meget andet at gøre, siger Bente Gjerulff og forklarer, at hvis man eksempelvis dækkede bunkerne til, så ville komposten arbejde under afdækningen, og lugten ville blive værre, når de først skulle sprede bunkerne ud.

Hvis kommunen havde bedt Vilvorde om at fjerne komposten, havde det også givet lugtgener.

Det er ikke unormalt, at man spreder kompost på marker.

- Det er ikke noget, de skal have tilladelse til, siger Bente Gjerulff og oplyser, at kommunen først bliver involveret, når det giver væsentlige lugtgener.

- Vi kan gøre det, at vi indskærper, at de reducerer lugtgenerne. Men lige i denne sag er det eneste, man kan gøre at sprede komposten ud. Så lugter det samme dag og måske dagen efter, hvorefter det afdufter, siger Bente Gjerulff og fortæller, at det ikke kunne undgås, at det ville lugte.

arrow Kvalmende lugt i Vindinge holdt beboere vågne om natten
19. juli 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 15:32
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk