30. november 2020
Roskilde kommune har nu præciseret de skærpede corona-regler, der gælder på rådhuset, rundt om i forvaltninger, skoler, institutioner osv.
Roskilde kommune har nu præciseret de skærpede corona-regler, der gælder på rådhuset, rundt om i forvaltninger, skoler, institutioner osv.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens nye corona-regler: Sådan holdes Roskilde i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens nye corona-regler: Sådan holdes Roskilde i gang
Opdateret 27. oktober 2020 kl. 15:40
Roskilde - 27. oktober 2020 kl. 15:19
Af Foto: Jan Partoft

Roskilde kommune har nu præciseret sine skærpede corona-regler, der på én gang skal holde epidemien nede og samtidig sikre, at samfundet kan fungere bedst muligt.

De nye tiltag har været diskuteret i byrådets centrale Økonomiudvalg og i den særlige krisestab med borgmester og forvaltningschefer, der har fungeret under corona-krisen.

Som hovedregel gennemfører kommunen alle sine nomale aktiviteter på alle punkter, hvor det er muligt at overholde retningslinjerne. Det gælder lige fra de folkevalgtes møder til borgermøder og en række andre aktiviteter.

Men meget må gennemføres på en anden måde end normalt for at minimere risikoen for smitte - og nogle arrangementer må helt aflyses.

Som arbejdsplads er kommunen ikke underlagt det genrelle forbud imod at samle mere end 10 personer.

På sammme måde er undervisnings-området undtaget, og der gælder særlige regler for unge under 21 år.

Samtidig er der også en mulighed for at samles op til 500 personer, hvis deltagerne sidder ned på faste pladser med ansigtet i samme retning mod en scene, et biograflærred eller lignende

I en række andre sektorer gælder også helt specifikke regler.

Krav om mundbind
Kommunne har i lighed med andre steder i samfundet et påbud om mundbind alle de steder, hvor borgere kan gå direkte ind fra gaden. Det gælder for eksempel Jobcenteret, bibliotekerne, idrætsfaciliteter eller receptionen på Rådhuset.

Derimod omfatter kravet om mundbind de steder, hvor der kun kommer borgere, som er visiteret til tilbuddet. Skoler og dagtilbud er heller ikke er omfattet af regler om mundbind.

Ved møder med borgere og andre gæster udefra følger Roskilde Kommune samme model som restauranterne. Dvs. at en medarbejder henter gæsten, og alle beholder mundbind på, indtil alle mødedeltagere sidder ned.

Samtidig opfordres borgerne fortsat til at huske de generelle regler og opfordringer: Hold dig hjemme ved tegn på sygdom eller mistanke om smitte. Vær flittig med håndhygiejnen og hold afstand.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk