9. maj 2021
Der arbejdes hele tiden med kystsikringen i Jyllinge Nordmark. Nu tegner det til, at pensionister og personer med lignende økonomiske forhold kan få indefrosset det kommunale lån, som de kan tage til at dække deres udgifter til kystsikringen. Foto: Thomas Olsen
Der arbejdes hele tiden med kystsikringen i Jyllinge Nordmark. Nu tegner det til, at pensionister og personer med lignende økonomiske forhold kan få indefrosset det kommunale lån, som de kan tage til at dække deres udgifter til kystsikringen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen siger ja til indefrysning af lån til kystsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen siger ja til indefrysning af lån til kystsikring
Roskilde - 12. september 2020 kl. 09:30
Af Lars Kimer

Der er godt nyt til pensionister og andre med pensionistlignende økonomiske forhold i Jyllinge Nordmark.

arrow Læs også: To digelag får lige vilkår

Det tegner nemlig til, at Roskilde Kommune er med på, at disse borgere kan få indefrosset deres betalinger på det kommunale lån, som borgerne KAN optage i forbindelse med betaling for kystsikringen i Jyllinge Nordmark. Indefrysningen sker på samme vilkår som indefrysning af ejendomsskatten.

Foreløbig har klima- og miljøudvalget sagt ja til ordningen, men den endelige beslutning er byrådets. Det var dog et enigt udvalg, som gav sit ja.

Grundejernes bidrag varierer alt efter, hvor mange parter ejendommen er tildelt, og forventes at være i størrelsesordenen 30.000-95.000 kroner. Dertil kommer løbende bidrag til at vedligeholde anlægget. Den enkelte grundejers bidrag vil først blive fastlagt præcist, når anlægget er etableret, og alle anlægsomkostninger slutafregnet.

Den enkelte grundejer kan vælge at betale den tildelte part kontant eller deltage i det kommunegaranterede lån og blive opkrævet ratevis over ejendomsskatten.

Lånet forfalder samlet, når ejendommen eller en del af den skifter ejer.

Kommunen har ikke foretaget en fuld analyse af, hvor mange husstande blandt digelagets medlemmer, der lever op til kriterierne for indefrysning.

En indikator er dog, at der p.t. er 116 ejendomme, hvor en eller flere personer er 65 år eller over. Hvis disse husstande ønsker at benytte sig af muligheden for indefrysning, betyder det, at kommunen skal optage lån for mellem 3,5 millioner kroner og 11 millioner kroner.

Denne opgørelse er forbundet med stor usikkerhed, da nogle vil betale bidraget kontant, og personer, der modtager social pension, efterløn eller delpension, har også mulighed for indefrysning, oplyser forvaltningen til udvalget.

arrow Dokumentation: Læs hele kystsikringsklagen her
12. september 2020 kl. 07:33 Opdateret: kl. 16:52
arrow Syv millioner mere: Ekstraudgift overrasker digelag
25. juni 2020 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:17
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk