11. december 2017
Det er 'helt sædvanlig praksis,' når godt 100 medarbejdere på det københavnske bosted Lindegården, der er placeret i Roskilde nu bliver afkrævet at betale en bod som straf for at have nedlagt arbejdet i frustration over manglende sikkerhed på deres arbejdsplads. Arkivfoto
Det er 'helt sædvanlig praksis,' når godt 100 medarbejdere på det københavnske bosted Lindegården, der er placeret i Roskilde nu bliver afkrævet at betale en bod som straf for at have nedlagt arbejdet i frustration over manglende sikkerhed på deres arbejdsplads. Arkivfoto
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil straffe ansatte for strejke efter kollegadrab: Efter bogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil straffe ansatte for strejke efter kollegadrab: Efter bogen
Roskilde - 12. oktober 2017 kl. 08:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er 'helt sædvanlig praksis,' når godt 100 medarbejdere på det københavnske bosted Lindegården, der er placeret i Roskilde nu bliver afkrævet at betale en bod som straf for at have nedlagt arbejdet i frustration over manglende sikkerhed på deres arbejdsplads.
Det skriver Avisen.dk.

arrow Læs også: Ansat på Lindegården: - Jeg håber andre får modet til at sige fra

Sådan lyder meldingen fra Pernille Christensen, juridisk chef i Kommunernes Landsforening (KL), der fører sagen for de strejkendes arbejdsgiver, Københavns Kommune.
- Det er i strid med reglen om fredspligt, som vi har på det danske arbejdsmarked. Reglen indebærer, at medarbejdere ikke må nedlægge arbejdet i perioden mellem overenskomstforhandlingerne, skriver Pernille Christensen i en mail til Avisen.dk.

De godt 100 medarbejdere nedlagde arbejdet i maj 2016, efter at deres kollega, social- og sundhedsassistent Vivi Nielsen, var blevet stukket ihjel af en beboer. Medarbejderne begrundede den ni dage lange strejke med, at de følte sig utrygge på arbejdspladsen.

Og dét er baggrunden for, at Kommunernes Landsforening nu har indklaget medarbejderne for Arbejdsretten med krav om, at de skal betale en samlet bod på op mod 130.000 kroner.
- KL har herefter fulgt helt sædvanlig praksis, som siger, at sager om arbejdsnedlæggelser skal indbringes for Arbejdsretten med påstand om bod, skriver Pernille Christensen.

Hun pointerer også, at LO og fagforbundet FOA, der organiserer de strejkende, på et opfølgende fællesmøde i KL dagen efter strejken brød ud erkendte, at der var tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.
Advokat i FOA, Mumme Claus Thing, bekræfter over for Avisen.dk, at LO og FOA medgav, at strejken ikke var varslet, og at der derfor var tale om en overenskomststridig strejke, men det var ikke det eneste, som de to organisationer sagde på mødet, pointerer han.

- Allerede på fællesmødet gjorde LO og FOA opmærksom på, at der er formildende omstændigheder, fordi der er en meget voldsom forhistorie. Og det er siden blevet mere klart, at det var på grund arbejdsgiverens forsømmelser, at medarbejderne følte sig presset til at nedlægge arbejdet til sidst, siger Mumme Claus Thing til Avisen.dk.

Ifølge Arbejdsretsloven kan medarbejdere nedlægge arbejdet uden at blive trukket i løn, hvis de vel at mærke kan dokumentere, at det var for farligt at være på job. En eventuel bod kan også blive nedsat eller bortfalde, fordi der var formildende omstændigheder, skriver Avisen.dk.

arrow Strejke efter sosu-drab får ikke konsekvenser for ansatte
18. oktober 2017 kl. 15:59 Opdateret: kl. 16:00
arrow Efter drabet: Ansatte på Lindegården er tryggere
01. oktober 2017 kl. 08:38 Opdateret: kl. 16:56
arrow Opråb kan koste de ansatte på Lindegården
30. september 2017 kl. 11:49 Opdateret: kl. 16:56
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk