25. maj 2020
Roskildes kommende borgmester, Tomas Breddam (S), påpeger, at det gælder om at spare på ressourcerne. En af måderne at gøre det på er deleordninger. Foto: Peter Andersen
Roskildes kommende borgmester, Tomas Breddam (S), påpeger, at det gælder om at spare på ressourcerne. En af måderne at gøre det på er deleordninger. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommende borgmester er fan af deleordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommende borgmester er fan af deleordninger
Roskilde - 28. juli 2019 kl. 08:36
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For godt en måned siden var klimaet et af topemnerne op til folketingsvalget. En af de måder, man kan være bæredygtig og klimavenlig, er ved at dele eller genbruge ting.

arrow Læs også: Populært genbrugskoncept for hestefolk flytter til Darup

I Roskilde er der mange forskellige tiltag. I Viby og Trekroner er der eksempelvis delecykler. På Facebook er der en del lokale grupper, som bytter alt fra planter til tøj eller hjælper hinanden. Der er i Roskilde også mulighed for at dele biler eller leje en privat overnatning på Airbnb.

Under ét bliver det kaldt deleøkonomi, som er et økonomisk princip, hvor privatpersoner deler, lejer, køber eller bytter produkter og tjenester. Det spænder over at udleje bolig og bil til at tilbyde hjælp mod betaling eller udveksle tjenester.

Roskildes kommende borgmester Tomas Breddam (S) er selv fan af at dele. Han bor i bofællesskab i Trekroner og har tidligere været med i en delebilsordning.

- Min egen erfaring med delebilordning er, at så kører man kun det mest nødvendige, fortæller Tomas Breddam og oplyser, at der er rigtig mange områder, hvor Roskilde Kommune støtter op om deleøkonomi.

DAGBLADET kører den næste uge et lille tema, hvor læserne møder nogle af de mennesker, som har erfaringer med at dele eller genbruge.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag den 27. juli. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på sn.dk

arrow Brugbare ting skifter ejer på byttemarked
30. juli 2019 kl. 14:17 Opdateret: kl. 11:54
arrow Delebil er en fleksibel og billig måde at have bil på
28. juli 2019 kl. 14:32 Opdateret: kl. 18:28
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk