25. november 2020
Den nye sæson af »Sygeplejeskolen« begynder søndag. Anna (Molly Egelind) kommer i et dilemma. Hun dater jazzmusikeren Ole (Kasper Dalsgaard), men skriver samtidig breve med Erik, hendes tidligere medelev og kæreste. Foto: Mike Kollöffel/TV 2
gallery icon

Se billedserie

Den nye sæson af »Sygeplejeskolen« begynder søndag. Anna (Molly Egelind) kommer i et dilemma. Hun dater jazzmusikeren Ole (Kasper Dalsgaard), men skriver samtidig breve med Erik, hendes tidligere medelev og kæreste. Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Foto: Mike Kollöffel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med bag kulisserne: Sygeplejeskolen optages på Sankt Hans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med bag kulisserne: Sygeplejeskolen optages på Sankt Hans
Opdateret 01. november 2020 kl. 07:13
Roskilde - 31. oktober 2020 kl. 13:38
Af Britt Nielsen

Når tv-seere over hele Danmark søndag tænder for tv-serien »Sygeplejeskolen«, er det Sankt Hans, som danner kulisse til serien.

arrow Læs også: Sct. Hans spiller 50'er- hospital i ny tv-serie

- Vi glæder os til at vise tredje sæson. Nu har vi gået så længe med det, siger producer Senia Dremstrup, der blandt andet også har været producer på første sæson af tv-serien »Nordskov« og filmen »De frivillige«.

DAGBLADET fanger hende i en pause fra optagelserne til sæson fire, der er i gang i øjeblikket. Det betyder, at der dagligt er 40-45 personer i gang i lokalerne på Sankt Hans. Optagelserne til sæson fire er færdig midt i november, og så bliver det måske et farvel til Sankt Hans.

- Vi har stadig ingen aftale på plads til flere sæsoner. Men for min del vil jeg sige, at vi er stadig nysgerrige på, hvad der kunne ske, siger Senia Dremstrup.

Fik ja til to sæsoner

Hun forklarer, at tilbage i 2017 indledte produktionsselskabet et samarbejde med TV2, som bestilte seks afsnit i en lukket serie.

- Men det gik så godt, at TV2 sagde, ved I hvad venner, vi må have en sæson mere, fortæller Senia Dremstrup og oplyser, at de to første sæsoner derfor kom ret hurtigt efter hinanden.

Men da TV2 gerne ville have mere, gik et større arbejde i gang.

- Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle, at vi har en stor masterplan for et bestemt antal sæsoner. Vi sagde, at så vil vi gerne lave to sæsoner på en gang. Det er for lidt at optage seks afsnit. Det ser legende let ud, men det tager tid at skrive afsnittene. Der skal laves research på en sygdom til hvert afsnit, og hvordan den blev behandlet i 1950'erne. Fordelen ved at have handlingen på et sygehus er, at vi kan indlægge en ny person, siger Senia Dremstrup og nævner, at mellem optagelserne får området på Sankt Hans lov til at stå, men alt indbo skal flyttes, og det er et stort arbejde.

TV2 sagde ja tak til to sæsoner, selv om det i tv-verdenen ikke er noget, man normalt får lov til.

Jazzklub i kælderen

Senia Dremstrup fortæller, at hun har noteret sig, at Region Hovedstaden har solgt de bygninger, de bruger, til Roskilde Kommune. Der går formentlig et par år, hvis der skal laves flere sæsoner, og så bliver det derfor et spørgsmål om forhandling med Roskilde Kommune. Stort set alle optagedage sker nemlig på Sankt Hans.

- Det er som at komme hjem. Vi laver stort set det hele på Sankt Hans. Der er en jazzklub i serien, som vi har lavet i en kælder på Sankt Hans, siger Senia Dremstrup og fortæller, at i den nye sæson optræder en restaurant, og så har »Sygeplejeskolen« indimellem optagelser på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

Senia Dremstrup ved ikke, hvor meget skuespillerne og de andre medvirkende har sat sig ind i Sankt Hans' historie.

- Vi er meget os selv. Der har været snak om nogle spøgelser, om vi har opdaget dem eller ej. Vi har i hvert fald ikke fået optagelser af dem, siger Senia Dremstrup med latter i stemmen og fortæller, at der er super smukt på Sankt Hans lige nu med efterårsfarverne.

- Jeg er glad for, at vi får efteråret med i fjerde sæson. Vi havde en drone oppe og lave optagelser i søndags, fortæller Senia Dremstrup.

Stort pres på eleverne

I den nye sæson er »Sygeplejeskolen« nået til foråret 1953. Der venter eleverne en krævende tid på Fredenslund. De tager hul på et nyt hårdt semester på operationsgangen, mens de fortsat skal passe deres arbejde på sygehuset med svære patienter, stadigt flere nattevagter og eksamener.

Presset stiger yderligere, da forstanderinden Margrethe og resten af sygehuset skal forsøge at overbevise den konservative amtsrådsformand om at vælge Fredenslund som amtets nye centrale sygeplejeskole.

- I den nye sæson skal seerne lære to nye personer at kende. Det er en ny kirurg, John Neumann. Han har arbejdet på Jutlandia, så han kender Nina. Derudover er der en portør, som hedder Finn, som får en større rolle, fortæller Senia Dremstrup.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk