23. november 2017
Sådan ser en moderne emneuge om Grønland ud på 4. årgang på Jyllinge Skole. 19 af eleverne valgte at krydre viden om Grønland med vinterbadning. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser en moderne emneuge om Grønland ud på 4. årgang på Jyllinge Skole. 19 af eleverne valgte at krydre viden om Grønland med vinterbadning. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koldt chok: Blåfrosne børn måtte under isen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koldt chok: Blåfrosne børn måtte under isen
Opdateret 15. februar 2017 kl. 11:22
Roskilde - 11. februar 2017 kl. 08:18
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Emneuge om Grønland i 4. klasse lugter langt væk af plancher og foredrag. På Jyllinge Skole havde lærer Lise Tranum dog lige en ekstra og noget anderledes udfordring i ærmet til eleverne.

Den udfordring testede ikke kun elevernes viden om den største del af kongeriget, men i lige så høj grad eleverne selv. Den stod nemlig på vinterbadning på en snedækket Jyllinge Lystbådehavn.

Torsdag lidt over 13 rullede ikke bare en, men tre minibusser ind på havnen, og ud vrimlede 19 elever iført badekåber, klipklapper, badetøj og blege danske vinterben.

- Lise, der er jo is på vandet! råbte en af pigerne og lød tydeligvis bekymret, mens hun lettere rystende stod i badekåbe og klipklapper og kiggede ud over det sneklædte landskab.

Ude på flydebroen er de første klar til at hoppe i. Blandt dem er Karla Havblik. Hun dykker helt under med hele hovedet. Kammeraterne på land hujer og hepper. Tænderklaprende kommer hun på land og trisser på bare tæer mod minibusserne, som har holdt med varme på.

- Det er kooooldt. Jeg kan ikke mærke mine tæer, og jeg glemte mine støvler. Kan du hente dem til mig? spørger hun DAGBLADET udsendte, som iler tilbage på bådebroen efter vinterstøvlerne.

Vel inde i bilen sidder hun og ryster af kulde. Varmeapparatet kører på maks.

- På et tidspunkt virkede det klogt. Nu virker det bare koldt, klaprer hun. Frøken Havblik prøver at smile, men det ender bare i flere kulderystninger.

Bussen fyldes langsomt med tænderklaprende blå børn. Da DAGBLADET spørger, om det var sjovt, lyder det enstemmigt »jaa«.

Vil I gøre det igen?
Denne gang er svaret en blanding af »jaa, nej og øh«. Og øjnene på flere af dem siger det nok meget godt - »hvad er det for et spørgsmål?«.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk