19. januar 2020
L.A. Ring købte i sin tid Brøndgade 1 og indrettede det til atelier. Selv boede han med sin familie i en stor villa på nabogrunden, hvor han havde udsigt over Skt. Jørgensbjerg. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

L.A. Ring købte i sin tid Brøndgade 1 og indrettede det til atelier. Selv boede han med sin familie i en stor villa på nabogrunden, hvor han havde udsigt over Skt. Jørgensbjerg. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kø til snigpremiere på L.A. Rings atelier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kø til snigpremiere på L.A. Rings atelier
Roskilde - 16. august 2016 kl. 14:02
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev noget af et tilløbsstykke, da foreningen L.A. Rings Venner mandag viste, hvor langt man er nået med istandsættelsen af malerens atelier i Brøndgade 1 i Roskilde. Et par hundrede mødte op til foreningens åbent hus-arrangement, der blev holdt i anledning af Rings fødselsdag den 15. august, og den store interesse var en glædelig overraskelse for folkene bag.

arrow Læs også: L.A. Ring-hus får bevaringspris

- Det var fantastisk dejligt at se, at der kom så mange. En del kunne jeg genkende som vores egne medlemmer, men der var også rigtig mange nye, og vi har en lang liste med folk, som meldte sig ind i foreningen, siger formanden for L.A. Rings Venner, Jan Mejding.

Han var blandt initiativtagerne til foreningen, der blev stiftet i sommeren 2014 med det formål at finde midler til et køb af Brøndgade 1, så det kunne indrettes til et besøgscenter for L.A. Ring og Sct. Jørgensbjerg. Missionen lykkedes, da medstifteren af smykkefirmaet Pandora, Winnie Liljeborg, kom på banen og købte huset via selskabet L.A. Rings Ejendom ApS og stillede det til rådighed for foreningen.

Lige siden er der blevet arbejdet på at istandsætte Brøndgade 1, og mandagens åbent hus var en mulighed for offentligheden at se, hvor langt man er nået.

- Det har været en sjov opgave for håndværkerne. Hvornår har et malerfirma sidst haft til opgave at male et hus, så det ikke ser ud som om, det er blevet malet? siger Jan Mejding om arbejdet med at få huset til at fremstå, som det så ud på L.A. Rings tid.

L.A. Rings Venner har været ude for, at mange tror, at det er malerens hus, man er i gang med at renovere, men det er det ikke.

Ring boede med sin familie i en stor villa på Uglebjerg med udsigt over Skt. Jørgensbjerg. På nabogrunden lige neden for hans hus ligger Brøndgade 1, som han købte og indrettede til atelier, og det er dette hus, som foreningen er i gang med at forvandle til et besøgscenter.

Det understreges også, at Brøndgade 1 ikke bliver et museum for L.A. Ring, og at der heller ikke kommer til at hænge originale L.A. Ring-malerier på væggene. Det vil simpelthen være for dyrt i forhold til forsikring, og hvad det vil kræve at sikre huset mod indbrud.

arrow Venner får penge til fortælle historier om L.A. Ring
29. september 2016 kl. 17:09 Opdateret: kl. 11:58
arrow Pandora-stifter sikrer L. A. Rings atelier
11. juli 2014 kl. 10:15 Opdateret: kl. 11:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk