22. april 2019
Roskilde sejlklub, Roskilde roklub og beboerne i Strandgade-kvarteret blev sat på deres første rigtige øvelse i at rejse kystsikringen op, så den kan beskytte klubber og boliger, når vandet i Roskilde Havn stiger. Foto: Katrine H. Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde sejlklub, Roskilde roklub og beboerne i Strandgade-kvarteret blev sat på deres første rigtige øvelse i at rejse kystsikringen op, så den kan beskytte klubber og boliger, når vandet i Roskilde Havn stiger. Foto: Katrine H. Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knokler mod oversvømmelser: De er klar på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knokler mod oversvømmelser: De er klar på havnen
Opdateret 06. oktober 2018 kl. 21:44
Roskilde - 06. oktober 2018 kl. 17:53
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden vinterstormene for alvor presser sig på, der kan få vandet i Roskilde Havn til at stige, blev der lørdag formiddag øvet i at sætte kystsikringen op, der skal sikre sig mod kommende stormfloder.

arrow Læs også: Beboere glæder sig til kystsikring: - Vi er klar til at holde øvelser

Øvelsen var den første rigtige test af slagsen, som beboerne ved Strandgade, Roskilde roklub og Roskilde sejlklub lørdag stod overfor, som er det område kystsikringen skal sikre sig imod.

- Vi havde en øvelse, da kystsikringen blev indvidet tilbage i december sidste år. Dengang fik vi demonstreret af beredskabet, hvordan man skulle gøre. I dag står vi på egne ben, da det kun er os selv, der samler det. Så på den måde kan man sige, at det er den første rigtige øvelse, siger digelagets formand Flemming Østergaard.

Og den første rigtige test gik forrygende, da kystsikringen blev samlet på knap en time.

- Vi klarede den i dag på knap en time, så næste gang klarer vi den på tre kvarter. Nu skal det hele pakkes ned, hvilket også kommer til at tage lidt tid, siger Flemming Østergaard.

Øvelsen gentages en gang om året og er vigtige af flere årsager.

- Øvelserne skal gøre, at vi bliver hurtigere og mere rutinerede for hver gang, der går. Hvis vi pludselig står i en krise situation, hvor det skal gå stærkt, så er det nødvendigt, at vi ved, hvordan kystsikringsanlæggene skal samles. Desuden giver øvelsen et indblik i om alt virker, som det skal. Hvis der er noget, der mangler, eller noget der er gået i stykker, så skal det repareres, inden det for alvor går for sig.

Kystsikringen sikrer området fra Strandgade rundt om sejlklubben og helt ned til havnekontoret op til en vandstand på 235 centimeter over daglig vande. Ved stormen Bodil i 2013 steg vandet steg op til 207 centimeter ved Roskilde Havn, hvilket var det der kickstartede initiativet med kystsikringen.

Selve kystsikringsanlægget er en betonmur, hvor der flere steder er passager, som lukkes, når vandet stiger. Det er en mobil løsning, hvor der først sættes stolper i og derefter lægges aluminium planker oven på hinanden, som skal klikkes fast.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk